Olimpijske igre

Hude bolečine po borbah v Riu

S simpatično Štajerko, športnico preteklega tedna, se je pogovarjal Marko Cirman, Tino pa je v studio pospremila Ana Velenšek.

Poslušalke in poslušalci Vala 202, ste minulo soboto za športnico tedna izbrali Tino Trstenjak. Judoistka je v Riu osvojila edino slovensko zlato olimpijsko kolajno, po prihodu iz Ria pa je obiskala tudi prostore našega radia.

 “Leta 2010 tri mesece sploh nisem trenirala. Želela sem končati, saj nisem dosegala želenih rezultatov. Nato sem zamenjala kategorijo, dvignila sem se in ni mi žal, da sem se vrnila.”
Tinin trener Marjan Fabjan je na tatamiju strog, dosleden in zahteva popolno disciplino: “Izven telovadnice pa je povsem normalen človek, se tudi nasmeji. vem, da se lahko zanesem nanj. Tudi če ga pokličem ob polnoči, vem, da bi se mi oglasil“, razlaga Tina, ki je mesec dni pred igrami v Riu dobila udarec v rebra, zaradi katerega ni mogla 100 odstotno trenirati in iskati kontakta na tatamiju.
 “Po borbah v Riu so bile bolečine, kar hude, ampak zdaj je na vrsti počitek. Verjamem, da bo vse v redu.” 
Tina nam je povedala tudi, da med tednom doma kuha sama, saj starša hodita v službo. Skuha kar si zaželita: “Sama pa najbolj uživam v testeninah, z izjemo nekaterih stvari, jem pravzaprav vse, načeloma pa nisem izbirčna.”