Koncert

Emilia Mårtensson/Janez Dovč/Adriano Adewale

emilia_dovč
foto: Cankarjev dom

V današnjem Mini koncertu si bomo privoščili štiri pesmi z albuma Chapter 100 and a Dream, na katerem so Emilia Mårtensson, Janez Dovč in Adriano Adewale izdali niz avtorskih skladb, ki jih prevevajo vplivi slovenskih, švedskih in brazilskih ljudskih pesmi in pripovedk.

Trojico združuje ljubezen do improvizirane glasbe in skladb s poglobljenimi in zanimivimi zgodbami. Sladke skandinavske melodične linije se spajajo z brazilskim groovom in harmoničnimi zvočnimi barvami Slovenije. Proslavljena švedsko-slovenska vokalistka in skladateljica živi in ustvarja v Londonu. Emilia, ki se je podpisala že pod dva avtorska albuma, uživa zasluženi ugled kot ena najbolj očarljivih mladih vokalistk britanske jazzovske scene.

Janez Dovč je sodeloval že pri več kot štiridesetih albumih. Piše glasbo za film in gledališče, v zadnjih letih pa je izdal več avtorskih albumov. Adriano, ki je že izdal tudi lasten album, sodeluje in gostuje po vsem svetu z umetniki, kot so Antonio Forcione, Christine Tobin in Seb Rochford (Sons of Kemet …).