Radio Battle

Val 202 gre v finale #radiobattleSI!

Andrej Karoli je zbral 30.000 tvitov podpore in premagal lanske zmagovalce

Celozaslonski zajem 17.4.2016 211954
Andrej Karoli (drugi z desne) in podpora #radiobattleSI

Val 202 je v radijski bitki DJ-jev Radiobattle premagal 5. program latvijskega radia @PieciLV. O zmagovalcu je odločalo število objavljenih tvitov podpore in Andrej Karoli jih je v eni uri zbral kar 30.000. Za Val je tvitalo skoraj 900 uporabnikov. Zmaga je še toliko slajša, saj so Latvijci lanski zmagovalci.

Val 202 se je tako uvrstil v finale tekmovanja Radiobattle, ki bo naslednji teden v Firencah. Bitko DJ-jev organizira italijanski nacionalni radio RAI 2.  Nasprotnik Vala 202 v finalu bo srbski Omladinski radio iz Novega Sada. Tekma bo zanimiva tudi zato, ker so v nedeljo v Srbiji volitve.

K zmagi je pomembno pripomogla tudi smučarka Tina Maze. Njen tvit podpore je zbral največ retvitov večera.


Post from RICOH THETA. #theta360 – Spherical Image – RICOH THETA

Tvitalo se je…

Latvijci so podobno kot v preteklih krogih tvitali veliko mačk, na kar je odgovorilo tudi slovensko občinstvo. S slovenskimi psi in mački. Kar nekaj tvitov podpore je prišlo iz Srbije. Veliko dobrih tvitov so bile šale, tudi na račun prepoznavnosti in velikosti Latvije ter Slovenije. Državi sta si po številu prebivalcev zelo podobni, očitno pa ima Slovenija več tviterašev.


Poslušalo se je… #zdajsevrti

Pieci
Justs – Heartbeat (Ricky Mears RMX)
KW Griff – Bring in the Katz
Zlad – Elektronik Supersonik
Lauris Reiniks – Correrò da te
Carnival Youth – Surf
Kanye West – Famous

Val 202
Prince – Let’s Go Crazy
Rudimental – Feel the Love
Mi2 – Ejsidisi Brigita
Roberto Magnifico – Hir aj kam, hir aj go
Guns N’Roses – Paradise City
Faithless – God is a Dj

#tweetmeet Žur na Valu 202

Ker je bil to zadnji #radiobattle na slovenskih tleh, finalna tekma bo namreč potekala v živo iz Firenc, je Val 202 odprl vrata za VIP žur. Tri tviteraše @tomazp, @maancaa in @matino667 smo po tekmi v studiu še zaslišali. Zakaj tvitajo? Intervju smo posneli s 360 stopinjsko kamero, pogled lahko izbirate sami.