“Kot da bi prišla domov”

Vokalistka in tekstopiska Lisa Millett, pravijo ji tudi diva house glasbe, je tisti dobro znani in prodorni glas uspešnic Soul Heaven, Sleep Talk in Bad Habit, ob katerih mnogim poslušalcem noge kar same poplesujejo v ritmu. Na sceno je zakorakala v velikem slogu, že na samem začetku je namreč sodelovala z najboljšimi producenti in DJ-i: legendarnim Frankiejem Knucklesom ter s Paulom Oakenfoldom, z Bini & Martini, Evolution, ATFC in še bi lahko naštevali, seznam priljubljenih skladb od leta 1989 do danes je resnično dolg. Kakšen je Lisin pogled na razvoj house glasbe skozi čas, kako se ta žanr spreminja v zadnjih, recimo, petih letih in ali Lisa že snema nove skladbe?
“Zelo, zelo počasi snemam nov album. Čakam, da se EDM presede na zadnji sedež in prepusti prostor še drugim zvokom.”
Lisa Millett je glasbo vzljubila že kot otrok: mama jo je seznanila s skladbami, pod katere sta se podpisala Sam Cooke in Nat King Cole, oče pa je poslušal Jamesa Browna. Odraščanje v sedemčlanski družini v 70-ih in 80-ih letih prejšnjega stoletja je v njeno življenje prineslo tudi vplive rocka, ameriškega soula, hip-hopa in disko funka.
Pri desetih letih je začela z učenjem klasičnega petja, nastopala v zborih in muzikalih, se udeleževala recitalov in koncertirala s različnimi skupinami, njej najljubša je bila zasedba Soul Station. Po uspešno opravljeni avdiciji se je vpisala na študij jazza na londonsko Kraljevo akademijo za glasbo. “Bila sem edina ženska v letniku. Vsak dan, od jutra do večera, smo bili potopljeni v glasbo.” 

Kaj (poleg svobode pri ustvarjanju) je zanjo tisto najpomembneje: v glasbi in življenju nasploh? “Družina in prijatelji, to dvoje. Rada imam ljudi.”

Najbolj navdušujoče, kadar nastopam v Sloveniji, je vez med mano in občinstvom. Publiki sem namreč med petjem zelo blizu, kot bi srečala stare prijatelje. Malce čudno … Ne, pravzaprav zelo ljubko. Vsakič, ko sem tukaj, je, kot da bi prišla domov.