Imamo dobro glasbo in Čista jeba

Z nakupom albuma si zagotovite vstopnico za koncert!

Kompilacijski album VAL014 – imamo dobro glasbo in težko pričakovani nov studijski album skupine Mi2 z naslovom Čista jeba sta izšla danes.

Zbiramo prednaročila!

Skladbe z obeh albumov lahko slišite tudi na velikem promocijskem koncertu pod okriljem Vala 202 in ZKP. Na odru ljubljanske Cvetličane bodo nocoj nastopili trije izvajalci, katerih posnetki skupaj z drugimi prihajajočimi ustvarjalci tvorijo letošnji kompilacijski izdelek Val 014.

Kot vrhunec večera pa bo sledil nastop skupine Mi2, ki bo obiskovalcem predstavila skladbe z albuma Čista jeba, pospremljene s svojimi večnimi uspešnicami.

Vstop na promocijski koncert, nocoj ob 20.00, bo omogočen prvim 600 obiskovalcem, ki bodo prednaročili ali na prizorišču dogodka kupili enega od obeh novoizdanih albumov.

Nakup albuma Val 014 ali Čista jeba pomeni prost vstop na prizorišče.

Val014: imamo dobro glasbo in Mi2: Čista jeba lahko naročite le prek spleta.

Vsi naročniki, ki bodo album kupili v predprodaji, bodo na svoj elektronski naslov prejeli voucher, s katerim bodo na dan koncerta na kraju dogodka dvignili naročeni izdelek ter vstopnico za koncert.

 O Val014 – imamo dobro glasbo

Tarnanje je odveč. Da je sodobna slovenska zabavnoglasbena ustvarjalnost namreč prešibka, da ni kakovostnih skladb in izvajalcev, predvsem novih. V rokah držiš dokaz, samo enega izmed njih, da z domačo ustvarjalnostjo ni nič narobe. Po enoletnem premoru je Val 202 z razpisom Hočemo dobro glasbo spet prisluhnil, kaj dobrega odzvanja, bi lahko odzvanjalo ali bi se celo moralo slišati po naši deželi.

coverVal014Ob žanrski neobremenjenosti, ki je že pregovorno stalnica glasbene politike Vala 202, se je pred žirijo nabralo več kot 200 skladb, ki so upale na uspeh. Že sama številka pove, kako težavna je bila izbira.

Večinoma sveža žirantska ušesa so, po najboljši vesti in glasbenem znanju, izbrala štirinajst skladb in sestavila dokaj raznoliko ogrlico glasbenih slogov, ki seveda ni prerez slovenske ustvarjalnosti, je pa njena ilustracija.

Nekatere od štirinajst skladb, ki so ostale na zadnjem situ, so ustvarili izvajalci novinci, druge pa imena že z daljšo glasbeno kilometrino. Pri tem ne gre prezreti dejstva, da so na razpis prispela po večini avtorska dela novih imen. To je tudi eden od ključnih ciljev projekta Vala 202, ki smo ga začeli že leta 2008.

Če je naše odpiranje etra, promocija in kompilacija dražljaj za tiste, ki še zbirajo pogum, če bo izvajalcem skrajšala ali odprla pot na velike odre, toliko bolje.

Tudi letos smo iskali dobro novo glasbo, jo našli in spravili do vaših ušes, zdaj ste na vrsti vi, da sprejmete izziv: poslušajte, odkrivajte, spoznavajte in … iščite novo!

Člani razpisne žirije Val 014 so bili: Žiga Klančar, Maša Pavoković, Blaž Tišler, Jernej Vene.

Val 202

Val 014 Imamo dobro glasbo posvečamo Blažu Tišlerju, ki nas je veliko prehitro zapustil.

O Mi2: Čista jeba

Izdaja Mi2: Čista jeba je na voljo kot CD, pa tudi kot dopolnjena izdaja z vključenim DVD s koncertom skupine Mi2, z novimi skladbami in železnim repertoarjem skupine. Decembra pa bo izšel tudi vinil.

Samo sprednja(CD)