Evrotip

FOTO: Snežne bitke od Seattla do Šentjurja

SKMS1

Foto: ŠKMŠ

V Združenih državah Amerike so pred kratkim postavili še en svetovni rekord. Snežne bitke se je udeležilo skoraj šest tisoč ljudi.

Pri nas, na Štajerskem, pa se je 40 klenih mladenk in mladeničev spopadlo na mestnem stadionu v Šentjurju.

“Naš cilj je bilo inovativno zbiranje sredstev v dobrodelne namene. Domislili smo si, da bi namesto večerje organizirali snežne igre, ko smo ugotovili, da obstaja svetovni rekord v številu udeležencev množičnega kepanja pa smo si rekli, da bomo skušali zrušiti dosežek iz Južne Koreje, kjer se je lani zbralo natančno 5387 kepanja željnih,” pravi Neil Bergquist, pobudnik snežne bitke v Seattlu.

S posnetkov na YouTubu je razvidno, da so si res dali duška, številni so imeli na sebi tudi čelade in smučarska očala!

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157632720231486″ type=”thumbnails” captions =”on” descriptions=”on” sort=”name”]

“Bil je pravi kaos. Ljudje so se zabavali, mnogi pa so čisto zares vzeli bitko. Skrivanje v številnih gradovih je nudilo veliko možnosti taktiziranja, oblikovali so se številni mini boji in zavezništva, med skupinami so se kradle zastave … “

Boj za Šentjur

Snežne bitke pa so se lotili tudi na Štajerskem.  V Šentjurju se je mestnem stadionu zbralo kakšnih 40 mladih, predvsem članov lokalnega študentskega kluba.

“Sneg je bil južen, mnogi so bili presenečeni, kako se hitro utrudiš. Pripravili smo nekaj ovir, predvsem pa je šlo za zabavo, malo smo se greli s čajem in kuhanim vinom,” je povedal Amadej Rataj.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157632715919831″ type=”thumbnails” captions =”on” descriptions=”on” sort=”name”]