Na piedestal: Katarina Avbar s prvencem ‘Beležnica’

Na piedestalu smo gostili Katarino Avbar s prvo samostojno ploščo ‘Beležnica’.

Beležnica je dokument časa, v katerem živimo, poln refleksij, življenjskih zgodb, začinjen z zdravo mero humorja in tragike. 12 avtorskih pesmi zaznamujeta prečiščen in izviren jezik ter iskren izpovedni slog, obogaten s preprostimi priredbami Petra Dekleve.

Katarina Avbar je literarna komparativistka in kantavtorica. Po rodu je iz Novega mesta, živi in dela pa v Ljubljani. Na glasbeno prizorišče je stopila leta 2005, ko je ustvarila glasbo za plesno predstavo PLES ALi IŠČE se Lily Marlen koreografke Rosane Hribar. Sledili so nastopi na Festivalu slovenskega šansona leta 2007, na 7. in 8. izdaji festivala kantavtorske glasbe Kantfest (2009 in 2010) ter na koncertih in kompilaciji Rokerji pojejo pesnike 6 in 7. Katarinina pesem Odkar te ni, pri kateri je sodelovala s producentom Aldom Ivančičem, je bila objavljena na kompilaciji Vala 202: Val 09 – Imamo dobro glasbo.

Je tudi avtorica besedila in glasbe pesmi Ne reci nič, ki jo je leta 2008 in 2011 na festivalu šansonov La Vie En Rose izvedla Vesna Zornik. Od leta 2009 v okviru gledališča Glej razvija projekt Poslušaj, ki se pod mentorstvom Mitje Vrhovnika Smrekarja ukvarja z ustvarjanjem glasbe za gledališče in film.

Prvenec Beležnica Katarine Avbar je nastal s sodelovanjem glasbenika in producenta Petra Dekleve. Ploščo je v zbirki Goga Musica izdala Založba Goga.

Koncertna predstavitev Beležnice bo v torek, 22. maja, ob 20.00 v gledališču Glej v Ljubljani.

Radijska predstavitev Beležnice, glasbenega prvenca Katarine Avbar,  v oddaji Na piedestal  (16.05.’12) na Valu 202.