Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Drugi val

171 epizod

171 epizod


Glasba z druge strani popularne sfere. Pripravljajo Igor Vidmar, BIGor in Janez Golič.


25. 03. 2018

Mahamo v slovo

V prvem delu se Igor Vidmar poslavlja s svojim izborom domačega novega rocka. V drugi tretjini zadnje oddaje se BIGor poslavlja s pogrebnim maršom The Dead Brothers z nove plošče Angst in poslovilnim albumom Skull Defekts. V tretjem delu se še Janez Golič poslavlja s svojim izborom glasbenih obskurnosti izven naših meja.


18. 03. 2018

Glassjaw, Godflesh, The Ex

V prvem delu Igor Vidmar ob pregledu aktualnih izdaj domačih izvajalcev opozarja še na domača klubska in koncertna dogajanja. V drugi tretjini oddaje poslušamo posthardcorovske povratnike Glassjaw s tretjim albumom in drugi album v drugem življenju težakov industriala Godflesh. V tretjem delu najprej prvi singel s prihajajočega albuma skupine Preoccupations. Sledijo Nizozemci The Ex, ki se na albumu 27 Passports vračajo h kitarskemu zvoku. Bolj v improvizaciji so Islandci Tilbury in mednarodni trio Havnes Jarmyr Serries. Sledi še italijanski elektronik Elio Martusciello in sklenejo, premierno Third Eye Foundation.


11. 03. 2018

Shame, Anna Von Hausswolff

V prvem delu Igor Vidmar ob pregledu aktualnih izdaj domačih izvajalcev opozarja še na domača klubska in koncertna dogajanja. Druga tretjina Drugega vala bo v znaku neopostpanka. Poslušamo še vroči prvenec londonskih nadobudnežev Shame ter zadnji album avstralskih elektro-postpankerjev Total Control. Za povrh pa ne preskočimo že 19. albuma garažnega kolektiva Oh Sees. V tretjem delu malo mešano. Uvede švedska pevka in organistka Anna Von Hauswolff s svežim albumom Dead Magic. Sledi kar ženski paket s Susanno, Laurie Anderson je snemala s kvartetom Kronos, pri Sub Popu so objavili prvenec tria Loma, proti koncu nemški multiinstrumentalist Le Milipede in sklene Peter Broderick.


04. 03. 2018

The Filthy Friends, The Residents

V prvem delu Igor Vidmar ob pregledu aktualnih izdaj domačih izvajalcev opozarja še na domača klubska in koncertna dogajanja. V drugi tretjini oddaje se predstavi ameriška alter-superskupina The Filthy Friends, ki sta jo sestavila Corin Tucker iz Sleater-Kinney in Peter Buck iz R.E.M., ter poslušamo samostojno delo kitarista Antona iz beograjskih Partibrejkers na plošči Rečeno, učinjeno ili ne, od toga sve zavisi!, ki jo je posnel s spremljevalno zasedbo Hevi Hipi Bejbi. V tretjem delu retromanija. The Residents so začeli serijo ponovnih izdaj svojih zgodnjih albumov v obliki dvojnih CD plošč, objavljena sta že albuma Meet The Residents in Third Reich’n’roll. Mark Renner je v album Few Traces zbral svoje zgodnje posnetke, vmes je kar nekaj težje dostopnih. Proti koncu še trio The Nightcrawlers iz Filadelfije, iz bogate kasetne produkcije so izbrali boljše trenutne in jih objavili na dvojnem albumu.


25. 02. 2018

Xylouris White, Electric Wizard

V prvem delu Igor Vidmar ob pregledu aktualnih izdaj domačih izvajalcev opozarja še na domača klubska in koncertna dogajanja. Druga tretjina zadnjega februarskega Drugega vala bo težka kot tona: ob zadnjem, devetem albumu težkokategornikov Electric Wizard se z aktualnim, šestim albumom kultne belgijske zasedbe Amenra ogrevamo pred njenim nastopom z japonskimi Boris pri nas. V tretjem delu najprej grško-avstralska naveza Xylouris White s tretjim albumom Mother. Sledijo islandski mum, tokrat z glasbo, s katero so v živo spremljali nemški nemi film Menschen am Sonntag iz leta 1930. Vmes še newyorški veterani zbrani pod imenoom This Is Where in sklene Efrim Menuck iz GY!BE.


18. 02. 2018

Napovedi, B Fleischmann

V prvem delu Igor Vidmar ob pregledu aktualnih izdaj domačih izvajalcev opozarja še na domača klubska in koncertna dogajanja. V drugi tretjini oddaje poslušamo francosko zasedbo Decibelles pred njenim gostovanjem v Ljubljani ter opozarjamo na koncertni punk rock paket v sosednjem Zagrebu, kjer se bodo s kultnimi poredneži Dwarves udarili Nick Oliveri z bendom Death Electric in ruski Svetlanas. Tudi v tretjem delu večinoma koncertne napovedi. Najprej power jazz trio Fire!, ki prihaja na Metelkovo, za popotnico ima svež album The Hands. V Kino Šiška prihaja Ghostpoet in vsled tega vrtimo njegov aktualni album Dark Days+Canapes. Vmes še avstrijski bobnar/elektronik B Fleischmann s svežim albumom Stop Making Fans, kar nas bo pripeljalo do Kraftwerk.


12. 02. 2018

Sextile, Bardo Pond

V prvem delu Igor Vidmar ob pregledu aktualnih izdaj domačih izvajalcev opozarja še na domača klubska in koncertna dogajanja. V drugi tretjini oddaje se posvečamo drugemu albumu ameriške neopostpunkovske skupine Sextile pred njenim gostovanjem pri nas, za pokušino poslušamo še hrupni Taiwan Housing Project. V tretjem delu najprej projektna skupina Molecular, ki je takorekoč ad hoc posnela album Warmest Regards. Sledi nekaj filmske glasbe; najprej na novo zamišljen soundtrack za film The Tenant  s strani Švedov Death&Vanilla in še glasba za film Lady Bird, ki jo je pripravil Jon Brion. Proti koncu še veterani psihadelije Bardo Pond z 8.albumov v seriji napol improvizirane glasbe.


06. 02. 2018

BUG, Calexico

V prvem delu Igor Vidmar ob pregledu aktualnih izdaj domačih izvajalcev opozarja še na domača klubska in koncertna dogajanja. V drugi tretjini Drugega vala bo zelo bučno z novo ploščo avstrijskih veteranov noise rocka BUG in s sedmim albumom blackmetalcev Al-Namrood iz Savdske Arabije. V tretjem delu najprej Calexico z albumom The Thread That Keeps Us. Sledi nekaj retromanije s ponatisi zgodnjih plošč The Monochrome Set in z izgubljenim albumom Television Personalities. Sklene duo Xylouris White.


29. 01. 2018

Ment, Schlammpeitziger

V prvem delu Igor Vidmar ob pregledu aktualnih izdaj domačih izvajalcev opozarja še na domača klubska in koncertna dogajanja. V drugi tretjini oddaje še zadnjič gostimo Ment kotiček pred četrtim Mentom, ki se bo odvijal prihodnji teden v Ljubljani, in poslušamo še nekaj izbranih skupin kot so estonski Trad.Attack!, poljski Eric Shoves Them In His Pockets, beloruski Weed & Dolphins, ruski Shortparis in osrednji gosti letošnjega Menta, Algiers. V tretjem delu večinoma elektronski val. Najprej vrtimo izbor z novega albuma nemškega veterana Schlammpeitzigerja, bolj eksperimentalni bodo Kanadčani Off World, ki jih vodi Sandro Perri, in proti koncu še koncertni album Animal Collective.


22. 01. 2018

Belgijski paket na Mentu, Half Japanese

V prvem delu Igor Vidmar ob pregledu aktualnih izdaj domačih izvajalcev opozarja še na domača klubska in koncertna dogajanja. V drugi tretjini Drugega vala gostimo belgijski paket izzivalnih bendov The Guru Guru, Hypochristmutrefuzz in Shht, ki bodo čez dober teden nastopili na letošnjem četrtem Mentu. V tretjem delu najprej že album z letnico 2018, podpisali so ga neutrudni Half Japanese. Sledi avstrijski čudak Gigaldi z dvojnom albumom Das Glanz Doppelalbum. Sledi še francoski skladatelj Denis Frajerman in sklene tolkalec Thor Harris s prijatelji.


15. 01. 2018

Mojo Men From Mars, Circuit Des Yeux

V prvem delu Igor Vidmar ob pregledu aktualnih izdaj domačih izvajalcev opozarja še na domača klubska in koncertna dogajanja. V drugi tretjini oddaje predstavljamo izbor zagrebške garažarje Mojo Men From Mars, v Ment kotičku pa nadaljujemo s predstavitvijo izbora nastopajočih na letošnji glasbeni konferenci v Ljubljani (Threesome, M.O.R.T., Mother’s Cake in Glintshake). V tretjem delu namesto običajnega pregleda skozi preteklo leto – pregled spregledanih. Torej tistih, ki smo jim namenili manj pozornosti, kot bi si zaslužili. Najprej bodo to Deerhoof z albumom, ki je nastal v veliki meri v sodelovanjih. Edward Ka Spel je lani podpisal glasbo na treh albumih. Ostanejo še Out Lines, Watter in Circuit Des Yeux.


08. 01. 2018

Angel Olsen, Sufjan Stevens, pregled skozi 2017

V prvem delu Igor Vidmar ob pregledu aktualnih izdaj domačih izvajalcev opozarja še na domača klubska in koncertna dogajanja. V drugem delu nekaj kot retromanija. Angel Olsen je v album Phases zbrala svoje težje dostopne ali neobjavljene posnetke. Bonnie 'Prince' Billy je v celoti predelal prvi solistični album norveške pevke Susanne. Proti koncu še Sufjan Steven, ki je v album The Greatest Gift zbral ostanke s snemanja albuma Carrie & Lowell, nekaj remiksov in dva demo posnetka, narejena na mobilni telefon.


18. 12. 2017

MENT, Konstrukt & Keiji Haino

Druga tretjina bo v celoti v zvokih in barvah četrtega Menta v začetku prihodnjega leta. Poslušamo moskovske Lucidvox, srbske Igralom in Dogs in Kavala, hrvaške Cojones, češke Manon Muert in nizozemske Blue Crime.  V tretjem delu najprej v navezi turški jazzovski ansambel Konstrukt in japonski veteran Keiji Haino. Sledi duo Brockmann & Bargmann, oba sicer delujeta v berlinski skupini Camera, tako da imamo na njunem skupnem albumu Licht močne vplive „kraut“ vplive.  Proti koncu še glasbena nomada Alexander Hacke in Danielle De Picciotto s svežim albumom Menetekel. 


11. 12. 2017

Cattle, Lucidvox, Nadah El Shazly, Colleen 

V prvem delu Igor Vidmar ob pregledu aktualnih izdaj domačih izvajalcev opozarja še na domača klubska in koncertna dogajanja. V drugi tretjini oddaje se povečamo angleškim noise-rockerjem Cattle, v MENT kotičku gostimo peklenske Moskovčanke Lucidvox.  Tretji del uvede egipčanska pevka Nadah El Shazly, ki je s pomočjo predvsem kanadskih glasbenikom posnela in objavila svoj prvi album Ahwar. Sledi naveza Spirit Fest, ki sta japonski duo Tenniscoats in člani skupine The Notwist. Finska pevka Islaja se predstavlja z albumom Tarrantulla. Sklene francoska glasbenica Colleen, ki je presenetila s pretežno elektronskim albumom A Flame My Love, a Frequency.


04. 12. 2017

Protomartyr, Igralom, The Fall, COH

V prvem delu Igor Vidmar ob pregledu aktualnih izdaj domačih izvajalcev opozarja še na domača klubska in koncertna dogajanja. V drugi tretjini oddaje se posvečamo novemu, četrtemu albumu detroitskih postpunkerjev Protomartyr ter odpiramo MENT kotiček, v katerem bomo v prihodnjih oddajah redno predstavljali nastopajoče na četrtem Mentu konec januarja in v začetku februarja v Ljubljani. Tokrat spoznavamo beograjsko zasedbo Igralom. V tretjem delu večinoma retromanija. The Fall so na treh oziroma sedmih CD ploščah zbrali posnetke z vseh svojih singlov. Duo Amp ponuja v posluh ”vmesni” album Q Factors. Ivan Pavlov alias COH je objavil dva albuma sočasno; na enem je zbral vokalne pesmi, na drugem se posveča umrlemu prijatelju Johnu Everallu. Proti koncu le še Sylvain Chaveux s priredbami srednjeveške glasbe.


27. 11. 2017

Get Your Gun, Harry Stafford, Howe Gelb

V prvem delu Igor Vidmar ob pregledu aktualnih izdaj domačih izvajalcev opozarja še na domača klubska in koncertna dogajanja. V drugi tretjini Drugega vala se osredotočamo na drugi epski album danske skupine Get Your Gun. Tretji del uvede Harry Stafford (iz The Inca Babies) s solističnim albumom Guitar Shaped Hammers. Howe Gelb ponuja nadaljevanje lanskoletnega albuma Future Standards z albumom Further Standards. Sledi še sodelovanje tria Virginia Wing in dua XAM in proti koncu napovemo vnovični prihod avstralskega tria The Necks v Kino Šiška.


20. 11. 2017

Metz, Super Besse, Spaceheads, Esmerine

V prvem delu Igor Vidmar ob pregledu aktualnih izdaj domačih izvajalcev opozarja še na domača klubska in koncertna dogajanja. Druga tretjina oddaje se osredotoča na nov, tretji album kanadskih dratarjev Metz, za pokušino postreže z novim komadom danskih Get Your Gun in še enkrat opozori na gostovanje beloruskih Super Besse. V tretjem delu najprej angleški duo Spaceheads, ki na novem albumu obeležuje 100.obletnico oktobrske revolucije. Čikaški trio Bitchin Bajas se po novem nagiba v elektronsko smer. Napovemo še bližnji koncert veteranov The Residents v Zagrebu in proti koncu nas čakajo  kanadčani Esmerine.


13. 11. 2017

Havah, Super Besse, Shah Nadine, Trupa Trupa

V prvem delu Igor Vidmar ob pregledu aktualnih izdaj domačih izvajalcev opozarja še na domača klubska in koncertna dogajanja. Druga tretjina oddaje bo obarvana z mračnim postpunkom, poslušamo angažirano ploščo italijanske zasedbe Havah in novo ploščo beloruskih Super Besse pred njihovim gostovanjem pri nas, v škofjeloški Rdeči Ostrigi in ljubljanskem Kinu Šiška. V tretjem delu najprej angleška pevka Shah Nadine z angažirano muziko na albumu Holiday Destination. Poljski kvartet Trupa Trupa je že s prejšnjim albumom zabeležil mednarodno pozornost, ki se s svežim albumom Jolly New Songs še širi. Po novofolkovsko jo režejo Modern Studies, bolj v klasično smer gre lutnjar Jozef Van Wissem. Sklene Robert Haigh, svoj čas sodelavec Nurse With Wound, sedaj je bližje klavirskemu minimalizmu.


06. 11. 2017

Unsane, Brutus, The Jazz Butcher

V prvem delu Igor Vidmar ob pregledu aktualnih izdaj domačih izvajalcev opozarja še na domača klubska in koncertna dogajanja. V drugi tretjini oddaje se ogrevamo pred koncerti Unsane in Brutus pri nas. Poslušamo zadnji album newyorških kitarskih burtalnežev Unsane, ki niti za ped niso odstopili od svojih temeljev izpred dobrih 20 let, ter prvencu izzivalne posthardkorovske skupine Brutus iz Belgije. Brutus v ljubljanskem klubu Gromka.  V tretjem delu v sklopu retromanije zbirka prvih štirih albumov skupine The Jazz Butcher. Sledi niz novosti; Blaney, Matias Aguayo, Circuit des Yeux,  Bill MacKay & Ryley Walker, The Erlend Apneseth Trio in proti koncu še japonski duo Tenniscoats.


02. 11. 2017

Notice 2.11.

BREST je sveža zasedba, ki v sklopu razpisa Imamo novo glasbo predstavlja komad Nočna scena.


Več epizod
Domov V živo Podkasti Spored Kontakt