Izjemen zdravnik, internist in hematolog je predstojnik hematološkega oddelka na ljubljanskem kliničnem centru, profesor na ljubljanski medicinski fakulteti, državljan Evrope 2021.

Dr. Samo Zver je internist in hematolog, profesor na ljubljanski medicinski fakulteti, državljan Evrope 2021

"Zdravnikova plača ni nič, njegov svinčnik stane. Če hočemo prihraniti, mora biti zdravnik vsak dan isti. Če ga menjamo, pride drug svinčnik. Gre za potrato denarja, poleg tega pa se izgubi še rdeča nit, kaj se z bolnikom dogaja. Da ima bolnik vsak dan drugega zdravnika, ni v redu, ta ga ne pozna, ni vizije, pa tudi stane bistveno več. Ne moremo govoriti, kateri zdravnik je najdražji, kdo ima najboljšo plačo, ampak kdo ima najdražji svinčnik."

Dr. Samo Zver je izjemen zdravnik, internist in hematolog, predstojnik hematološkega oddelka na ljubljanskem kliničnem centru"Hematologijo imam res rad, veliko mi je dala. Je del mene."

"Bolnik, ki se ponečedi, ga očisti čistilka, ko mu uide v posteljo, to uredi srednja sestra. Ko nas bodo te imele dovolj, ne vem, kaj bomo delali. Spoštljivi moramo biti do vseh. Zdravnik je samo tisti, ki vodi ta proces. Nosi odgovornost, ampak vsak člen v tej verigi šteje."

Danila Hradil Kuplen