Ustanoviteljica in urednica Časorisa, prvega spletnega časopisa za otroke pri nas, novinarka, pisateljica in raziskovalka literarnega novinarstva in medijske pismenosti.

Dr. Sonja Merljak Zdovc, ustanoviteljica in urednica Časorisa, novinarka, pisateljica in raziskovalka literarnega novinarstva in medijske pismenosti

"Novinarji nosimo delež krivde. Delamo napake, saj je tempo vedno hitrejši. Poleg tega vemo, da obstajajo senzacionalistični mediji. Problem je, ker medije dojemamo, da so vsi enaki. Vse se prepleta in nismo več pozorni, kdo je kaj objavil. Teta ti hoče dobro, prijateljica se ti ne bo zlagala, ne pomisliš pa na to, da sta bili lahko zavedeni."

Ustanoviteljica in urednica Časorisa, prvega spletnega časopisa za otroke pri nas, novinarka, pisateljica in raziskovalka literarnega novinarstva in medijske pismenosti: "S Časorisom želim vzgojiti novo generacijo medijskih bralcev, gledalcev in poslušalcev. Upam, da jim privzgajam navado uporabe zanesljivih virov informacij."

"Odrasli mislimo, da moramo zaščititi otroke. To je čisto naravno. Ampak zavedati se moramo, da bodo naši otroci izvedeli, da se dogajajo hude stvari. Zato je boljše, da izvejo od nekoga, ki mu lahko zaupajo."

Danila Hradil Kuplen