Publicistka, filozofinja in doktorica sociologije, ena osrednjih osebnosti, ki so tlakovale pot samostojni Sloveniji, kritična opazovalka razmer v naši družbi in prodorna intelektualka, ki si neutrudno prizadeva za spravo, spoštovanje človekovih pravic in demokracijo.

Spomenka Hribar, publicistka, filozofinja in doktorica sociologije

"Vprašanje, kako se ljudje v družbi počutijo, je v prvi vrsti odvisno od oblasti. Ta lahko mednje vnaša sovraštvo, ali jih deli, kot to dela zdajšnja garnitura. Lahko deluje tudi integrativno. To je problem. Izkazalo se je, da se je civilna družba zbudila, oblast pa ne."

Dr. Spomenka Hribar je publicistka, filozofinja in sociologinja, ena osrednjih osebnosti, ki so tlakovale pot samostojni Sloveniji, kritična opazovalka razmer v naši družbi in prodorna intelektualka, ki si neutrudno prizadeva za spravo, spoštovanje človekovih pravic in demokracijo: "Današnja skupnost je zelo oslabljena zaradi teh desničarskih akcij. In to je zelo slabo, saj je Evropa vendarle naša odločitev, naš teritorij, je naša zgodovina in naša perspektiva."

"Zmoti me, kako država ravna s svojimi ljudmi, kako je mogoče, da ob tako grozni bolezni, ob tako veliki stiski politična garnitura misli predvsem le na oblast in kako jo bo izkoristila."

Danila Hradil Kuplen