Ime tedna je Andrej P. Škraba, ljubiteljski matematik in avtor priljubljene spletne učilnice, kjer je brezplačno na voljo več kot 2600 video razlag različnih matematičnih izzivov za osnovne in srednje šole

Ljubiteljski matematik in avtor priljubljene spletne učilnice, kjer je brezplačno na voljo več kot 2600 video razlag različnih matematičnih izzivov za osnovne in srednje šole

Andrej P. Škraba je avtor priljubljene spletne učilnice Astra.si, kjer je brezplačno na voljo več kot 2600 video razlag različnih matematičnih izzivov za osnovne in srednje šole. Spletna stran je v dobrih petih letih delovanja nabrala že več kot 10 milijonov klikov.

“Matematika je lepa in ko sem hodil v osnovno in srednjo šolo, nam ni bila predstavljena kot taka. Proti koncu študija na Ekonomski fakulteti sem zagnal spletno stran, kjer razlagam matematiko, ker sem želel učenje te vede narediti bolj prijetno in prijazno.”

Tudi odrasli in starši se pogosto poslužijo matematičnih razlag na spletni strani. Najbolj priljubljena pa je med dijaki:

“Ker imajo mladi danes vedno pri sebi pametne telefone, pogosto prejmem fotografije iz učilnic, kjer se moji videi predvajajo direktno na platnu.”

KANDIDATA STA BILA ŠE:

Damir Skomina, nogometni sodnik, ki so ga strokovnjaki iz več kot 90 držav sveta razglasili za najboljšega nogometnega sodnika v letu 2019.

Mitja Jermol z Inštituta Jožefa Stefana, ki je skupaj s kolegi nadgradil napravo za predelovanje komunalnih odpadkov v dizelsko gorivo.

Za poslano SMS sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Val 202