Ime tedna

Česar ne znaš razložiti na enostaven način, ne poznaš dovolj dobro

Ime tedna je Andrej P. Škraba, ljubiteljski matematik in avtor priljubljene spletne učilnice, kjer je brezplačno na voljo več kot 2600 video razlag različnih matematičnih izzivov za osnovne in srednje šole

Andrej P
foto: Osebni Arhiv / Astra.si

Andrej P. Škraba je avtor priljubljene spletne učilnice Astra.si, kjer je brezplačno na voljo več kot 2600 video razlag različnih matematičnih izzivov za osnovne in srednje šole. Spletna stran je v dobrih petih letih delovanja nabrala že več kot 10 milijonov klikov.

“Matematika je lepa in ko sem hodil v osnovno in srednjo šolo, nam ni bila predstavljena kot taka. Proti koncu študija na Ekonomski fakulteti sem zagnal spletno stran, kjer razlagam matematiko, ker sem želel učenje te vede narediti bolj prijetno in prijazno.”

Tudi odrasli in starši se pogosto poslužijo matematičnih razlag na spletni strani. Najbolj priljubljena pa je med dijaki:

“Ker imajo mladi danes vedno pri sebi pametne telefone, pogosto prejmem fotografije iz učilnic, kjer se moji videi predvajajo direktno na platnu.”

Rezultati

Loading ... Loading ...
Glasovali ste še za:

Miklavž Komelj, pesnik in umetnostni zgodovinar ter avtor spremne besede in pobudnik ponatisa Izbranih spisov Valentina Vodnika. Ob 200 letnici smrti pesnika, časnikarja in jezikoslovca so jih izdali pri Slovenski matici in jih verjetno rešili pred pozabo.

Jure Kostanjšek, generalni sekretar AMZS in vodja projekta EuroRAP. Za 12 letno delovanje in izvajanje programa ocene varnosti cest, so prejeli prestižno britansko nagrado s področja prometne varnosti Prince Michael International Road Safety Award.

 

Za poslani SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja. Ime tedna postane kandidat z najvišjim seštevkom glasov poslušalcev v eter, s SMS-i in deležem glasov na spletni strani (največ 10).