Državni prvak v cestni driki kolesarjev je Primož Roglič. V cilj na Ambrož pod Krvavcem je pripeljal pred drugim Tadejem Pogačarjem in tretjim Matejem Mohoričem. Vsi trije glavni akterji v izjavah po dirki.

Kolesarska poslastica na Gorenjskem

Na 30. državnem prvenstvu v cestni preizkušnji je naslov najboljšega osvojil Primož Roglič. Kolesar Jumbo Visme je po 146 kilometrih v cilj pod Krvavcem prišel po tesnem boju s Tadejem Pogačarjem, ki je z zaostankom desetih sekund končal na drugem mestu. Tretji je bil Matej Mohorič.

"Bilo je precej težko, sploh zato, ker je to moja prva dirka letos. Vsi poznamo tale klanec na koncu, ki je precej neugoden in težek. Zelo sem srečen, da sem na koncu zmagal." – Primož Roglič

Na Ambrožu pod Krvavcem se je zbrala velika množica ljudi, ki so je kolesarji bolj vajeni na večjih mednarodnih dirkah kot na domačih.

"Na državnem prvenstvu nismo vajeni take množice ljudi. Res mi je bilo v veselje danes voziti, saj smo končno začeli dirkati. Ne glede na rezultat sem res srečen, da smo začeli." – Tadej Pogačar

Takole je na Ambrožu izgledal zaključek DP @kolesarskazveza ?@rogla ?@tamauPogi ?@matmohoric
VIDEO: @bozic_matic @Val202 pic.twitter.com/GyHtjPAy3w

— Igor Tominec (@IgorTominec) June 21, 2020

Igor Tominec, Jan Grilc, Matej Hrastar