Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Športni program

Matej Hrastar

94 prispevkov


Športni novinar. Zanima ga širok nabor disciplin (tudi manj znanih), deluje predvsem na košarkarskih, veslaških in boksarskih prizoriščih; Urednik rubrike Športnik izbira glasbo – nedelje ob 14:35. Zadnjo sredo v mesecu vodi nočni program. Misli ubesedi kot tvite pod @hrastaramt.


2.11.2022

Košarka in rokomet

Košarkarje Olimpije čaka gostovanje v evropskem pokalu v Benetkah, slovenski selektor pa bo predstavil reprezentanco za drugi del akvalifikacij za svetovno prvenstvo. Slišali boste predsednika košarkarske zveze o načrtih in usklajevanjih. Napovemo tudi naslednjo tekmo lige prvakov za celjske rokometaše.


27.10.2022

Odbojka, košarka in dvoranski nogomet

V dopoldanskih športnih minutah ponudimo odzive po evropskih tekmah slovenskih prvakov v košarki in dvoranskem nogometu, ter kamniških odbojkatric.


25.10.2022

Kitajska nove dobe: kaj svet, Evropo in nas čaka po partijskem kongresu?

Končal se je 20. kongres kitajske komunistične partije, ki je na mesto generalnega sekretarja in voditelja največje države na svetu še za tretji mandat ustoličil Ši Džinpinga. Slednji se tako po dolžini staža dviguje nad vse predhodnike, z izjemo Maa Zedonga. Ob sebi je v politbiroju zbral poslušne in lojalne sodelavce, zatrl kritiko in si omogočil dosmrtno vladanje, če bo tako želel. Svetovno javnost pa zanima, kakšna bo t.i. »Kitajska nove dobe«, ki jo zaznamuje Ši Džinpingova misel, kakšna bo prihodnost kitajskega gospodarstva, še posebej ob strogih ukrepih za zamejevanje epidemije. Kako bo s spoštovanjem človekovih pravic? Bo Tajvan kmalu postal sestavni del Kitajske, kot je Ši prav tako napovedal? O Kitajski po prelomnem kongresu, ki ni prinesel veliko presenečenj, bo z gostjami razmišljal Matej Hrastar.Gostje: dr. Maja Veselič, oddelek za sinologijo Filozofske fakultete v Ljubljani;dr. Saša Istenič Kotar, Center za tajvanske študije;Nina Pejič, Center za mednarodne odnose na Fakulteti za družbene vede.


24.10.2022

Naval na šport ob 09:15

V dopoldanskem Navalu na šport ujamete nogometni komentar kroga, odzive po hokejski tekmi Olimpije in utrinek z ljubljanskega maratona.


14.9.2022

Košarka

Na evropskem prvenstvu v košarki je pred slovensko reprezentanco četrtfinalna tekma turnirja. Dvoboj med Slovenijo in Poljsko bo v Berlinu združil tudi več tisoč slovenskih navijačev. Poleg košarke v dopoldanskih športnih minutah ujamete še zanimivosti s teniškega turnirja v Portorožu in evropskega prvenstva v strelstvu.


8.9.2022

Košarka in odbojka

Končan je skupinski del evropskega prvenstva v košarki, slovenski reprezentanti so dobili tekmece na poti do želenega boja za kolajne, odbojkarji pa so na svetovnem prvenstvu pred domačimi gledalci odigrali še zadnjo tekmo v Stožicah. Preplet najbolj vročih športnih tem septembra prepletemo v dopoldanskih športnih minutah.


5.9.2022

Nogomet in košarka

Aktualne vrhunce v dopoldanskih športnih minutah prepletemo s komentarjem kroga v prvi slovenski nogometni ligi in zanimivostmi po tretji tekmi košarkarjev na evropskem prvenstvu.


26.8.2022

Kam vse to pelje?

Uresničile so se napovedi, da bo Rusija na obletnico ukrajinske samostojnosti pripravila neprijetno presenečenje. Hkrati je v sredo minilo tudi pol leta od začetka vojne, za katero postaja jasno, da bo trajala še dolgo. Donald Trump ima znova vse večji vpliv na politično dogajanje v ZDA, zaenkrat prek kandidatov na vmesnih volitvah. Ob političnih krizah na vseh koncih sveta (Italija, Finska, Pakistan, Kenija, Avstralija) pa velik del svetovnega prebivalstva močno skrbijo suša ter grozeči energetska in prehranska kriza. Kljub vsemu pa se sem in tja najdejo tudi dobre novice, ki nas spomnijo, da vse le ni tako brezupno.


25.8.2022

Naval na šport ob 09:15

V dopoldanskih športnih minutah se posvetimo nadaljevanju kvalifikacij za košarkarsko svetovno prvenstvo, zadnjemu korgu kvalifikacij za skupinski del nogometne konferenčne lige in odzivom po kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo slovenskih odbojkaric.


18.8.2022

Naval na šport ob 09:15

V dopoldanskih športnih minutah se posvetimo pestri sredi na evropskih prvenstvih v Muenchnu in Rimu, kjer so znova blesteli slovenski športniki. Ponudimo tudi odzive po tekmi slovenske košarkarske reprezentance proti Srbiji v razprodanih Stožicah.


10.8.2022

Naval na šport ob 09:15

Avgust je že vrsto let čas, ko se tudi evropski smučarji odpravijo na južno poloblo, da bi opravili nekaj treninga na snežni podlagi. Po dveh letih suše zaradi kovida se bodo odpravili na jug tudi slovenski smučarji. Dodali bomo še prve odmeve po šahovski olimpijadi, ki je bila prvič v Indiji. Najbolj nas bo zanimal slovenski pogled na to največje šahovsko tekmovanje na svetu, na katerem je nastopilo kar 188 držav.


5.8.2022

Naval na šport ob 09:15

Nogometaši Maribora bodo v tem poletju odigrali najmanj še tri evropske tekme. So v igri za napredovanje v evropsko jesen v Ligi Evropa, kot uteha je mogoč tudi preboj v Konferenčno ligo. Slovenski košarkarji bodo s prvim septembrskim dnem v Nemčiji začeli branjenje naslova evropskih prvakov. Zdaj so še pri pripravljalnih tekmah. Za uvod so se v Celju merili z Nizozemci.


3.8.2022

Naval na šport ob 09:15

V veslaškem centru na Bledu so zaznamovali 30. obletnico od prvih olimpijskih medalj za Slovenijo, ki so jih v Barceloni leta 1992 osvojili blejski veslači. Sredi poletja dodajamo še nekaj smučarskih skokov, saj se ta konec tedna nadaljuje poletna velika nagrada, kjer imajo visoke cilje predvsem slovenske skakalke.


19.7.2022

Kazenski pregon zločinov iz vojne v Ukrajini – bo kdo odgovarjal?

Mineva pet mesecev od začetka ruske invazije na Ukrajino. Z odkritji sledi vojnih zločinov je ta dobila nove razsežnosti. Mednarodne institucije so se zganile hitro, preiskave zločinov že potekajo, dokazov je zdaj vedno več, težko pa bo najti storilce in še težje jih bo obsoditi. Zgodovina procesov pred mednarodnimi kazenskimi sodišči ni obetavna, sodelovanja Rusije ne gre pričakovati. Kako zagotoviti, da odgovorni za zločine ne bodo ostali nekaznovani? Ostaja tudi vprašanje, ali oziroma koliko zločinov je zagrešila ukrajinska stran, ki Rusijo obtožuje genocida in je že končala prvi proces proti ruskim vojakom? O vsem tem v reprizi pogovora z voditeljem Matejem Hrastarjem in sogovorniki. Gostje: - dr. Marko Rakovec, generalni direktor direktorata za mednarodno pravo in zaščito interesov na Ministrstvu za zunanje zadeve, - dr. Matjaž Nahtigal, Katedra za mednarodne odnose na Fakulteti za družbene vede, - Matevž Pezdirc, vodja sekretarjata Genocide Network pri Eurojustu, - Metka Naglič, direktorica za kampanje in komunikacije pri Amnesty International Slovenija.


14.7.2022

Naval na šport ob 09:15

V dopoldanskih športnih minutah se preselimo na kolesarsko dirko po Franciji, zberemo odzive po tekmi mariborskih nogometašev v kvalifikacijah za ligo prvakov in napovemo preostali tekmi slovenskih klubov v evropskih kvalifikacijah.


6.7.2022

Naval na šport ob 09:15

V dopoldanskem Navalu na šport se preselimo v Francijo na kolesarsko dirko pred zahtevno etapo s kockami in na Poljsko, kjer zadnji turnir lige narodov začenjajo slovenski odbojkarji.


29.6.2022

Vrh zveze NATO pred zgodovinskimi izzivi

Vrhunsko zasedanje zveze NATO, ki poteka v Madridu, odločilno zaznamuje vojna v Ukrajini. Ta je nepovratno spremenila dojemanje obrambne politike v Evropi in svetu, tako pri odgovornih kot v širši javnosti. Zavezništvo se je z vojaško pomočjo nedvoumno postavilo na stran Ukrajine, poleg tega bi se mu radi priključili še dve novi članici, Švedska in Finska. Vse to močno vpliva tudi na slovensko javnost ter na naš odnos do obrambe in zveze NATO. O novih razmerah, bistveno drugačnih od vsega, kar smo v tem pogledu poznali zadnjih trideset let, in prihodnjih korakih za zagotovitev varnosti, bo z gosti v studiu in našim posebnim poročevalcem iz Madrida Igorjem Juričem razpravljal Matej Hrastar. Gosti: - dr. Anton Grizold, državni sekretar v kabinetu predsednika vlade, - Dobran Božič, nekdanji načelnik generalštaba Slovenske vojske, - Katja Geršak, izvršna direktorica Centra za evropsko prihodnost.


3.6.2022

50 let: Val 202 premika meje radijskega poročanja

Pomemben del Vala 202 je vse od njegovih začetkov športno uredništvo, ki poslušalcem ni prenašalo le strogo športnih dogodkov, pač pa skrbelo tudi za – kot so včasih temu rekli – telesno kulturo in nemalokrat močno prispevalo k dviganju narodne zavesti. Zaščitni znak uredništva pa so bili tudi različni domiselni projekti, s katerimi je poskrbelo za premikanje meja mogočega v slovenski radijski krajini. Vse to pa ne bi bilo možno brez izjemne tehnične podpore. Nekaj najpomembnejših projektov bo predstavil Matej Hrastar.


1.3.2022

Naval na šport ob 09:15

Slovenska košarkarska reprezentanca je zaigrala še v drugi kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo proti Finski v treh dneh. Odzive bomo ponudili v dopoldanskem Navalu na šport, v katerem bomo opomnili na nadaljevanje evropskih pokalov velenjskih rokometašev in odbojkarjev ACH-Volleyja.


28.1.2022

Naval na šport ob 09:15

V dopoldanskih športnih minutah se posvetimo zadnji tekmi slovenskih reprezentantov v skupinskem delu evropskega prvenstva v dvoranskem nogometu. Na Nizozemskem bodo tekmeci Slovencev Finci. Smučarski skakalci in skakalke so že spakirali za olimpijske igre, vmesni postanek pred letom iz Frankfurta za Peking je Willingen, tudi s prvo letošnjo mešano ekipno tekmo v svetovnem pokalu.


Več epizod
Domov V živo Podkasti Spored Kontakt