Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Športni program

Igor Tominec

212 prispevkov


Novinar in športni reporter, voditelj Nedeljskega športnega popoldneva. Njegova področja so povezana s hitrostjo – pozimi spremlja alpsko smučanje, poleti formulo 1. Ob tem pokriva še nogomet in kolesarstvo.


18.11.2023

Alpsko smučanje

Za alpske smučarke v hitrih disciplinah se letošnja sezona svetovnega pokala začenja v Zermattu, kjer so imeli prireditelji na ledeniku pod Matterhornom precej težav s slabimi vremenskimi razmerami. Tekmovalke se bodo pomerile na dveh smukih. V konkurenci je tudi Ilka Štuhec, ki je bila v pretekli sezoni ena od najuspešnejših v tej disciplini, več točk je zbrala le Italijanka Sofia Goggia.


14.11.2023

Večer kolesarskih zvezd

Najboljši slovenski kolesarji bodo koledarsko leto sklenili na sklepni prireditvi nacionalne zveze. V Ljubljani sta misli po še eni zelo uspešni sezoni sklenila tudi zmagovalec dirke po Italiji Primož Roglič in prvi kolesar svetovne lestvice Tadej Pogačar.


1.11.2023

Tour 202

Za večino najboljših kolesarjev jesensko vreme s turobnimi dnevi predstavlja oddih po tekmovalnih naporih, nekateri pa tekmujejo tudi po končani sezoni. Med njimi sta bila na nedavni dirki v Singapurju Tadej Pogačar in Jan Tratnik. Po zadnji dirki najvišje ravni po Lombardiji je sledila slavnostna prireditev francoske revije Velo magazine, na kateri so podelili prestižno nagrado zlato kolo. Odločitev, da jo je za letošnje leto prejel Danec Jonas Vingegaard, je razburila številne. O tem kot tudi o prihajajočem olimpijskem letu 2024, za katero sta že znani trasi Gira in Toura, se je v najnovejši epizodi kolesarskega podkasta Tour 202 voditelj Dare Rupar pogovarjal z novinarjem Igorjem Tomincem in selektorjem slovenske ženske reprezentance Gorazdom Penkom, ki več kot štiri desetletja deluje v kolesarstvu.


28.10.2023

Alpsko smučanje

Na ledeniku Rettenbach nad Söldnom se bo danes začela nova sezona svetovnega pokala v alpskem smučanju. Na tradicionalnem uvodu sezone se bodo danes pomerile veleslalomistke, sicer pa je slovenska reprezentanca v tehničnih disciplinah v letošnji sezoni močnejša za povratnico Andrejo Slokar, ki se je vrnila po enoletni odsotnosti zaradi poškodbe.


8.10.2023

Kolesarstvo

Teden enodnevnih kolesarskih klasik na italijanskih cestah se je končal z najslovitejšo dirko po Lombardiji, s katero se je obenem končala letošnja sezona kolesarstva na najvišji ravni.


4.10.2023

Kolesarstvo

Kolesarska dirka po treh dolinah Vareseja je ena od znamenitih enodnevnih jesenskih klasik na italijanskih cestah. Čeprav ne sodi na koledar sezone svetovne serije, se je vsako leto udeležijo številni najboljši tekmovalci, med katerimi sta tudi Primož Roglič in Tadej Pogačar.


6.10.2023

Sepp Kuss: Ameriški kolesar slovenskih korenin

Z enodnevno klasiko po Lombardiji se končuje kolesarska sezona na najvišji svetovni ravni. Eno od odkritij sezone, ki se končuje, je tudi 29-letni Američan Sepp Kuss, ki je od letos novo ime na seznamu zmagovalcev tritedenskih dirk.


29.8.2023

Kolesarji po Španiji že na vzponih

Na kolesarski dirki po Španiji je za kolesarji prvi ciljni vzpon na dirki. Po uvodni zmešnjavi se vzpostavljajo pričakovana razmerja med favoriti.


26.8.2023

Začetek Dirke po Španiji

Štirje slovenski kolesarji začenjajo zadnjo letošnjo tritedensko dirko, Primož Roglič z mislijo na četrto zmago na Vuelti. V jutru ujamete, dirki na pot, utrinek iz Barcelone.


12.8.2023

Kolesarstvo

Na svetovnem prvenstvu v kolesarstvu na Škotskem je tudi za drugi slovenski vrhunec poskrbel Tadej Pogačar, ki se je s konkurenco pomeril v vožnji na čas.


6.8.2023

Kolesarstvo

Na svetovnem prvenstvu v kolesarstvu v Glasgowu se bodo tekmovalci za odličja pomerili na cestni dirki. Osrednji adut slovenske reprezentance bo Tadej Pogačar, ki pa bo imel ob sebi mlajšo in manj izkušeno ekipo pomočnikov.


13.7.2023

Kolesarska dirka po Franciji

Kolesarji se bližajo Alpam, kjer bodo drugi konec tedna dirke po Franciji morda že odločilne gorske etape. Pred alpskim trojčkom karavana ne varčuje z močmi. Utrinek s prizorišča ujamete v jutru na Valu 202.


10.7.2023

Kolesarska dirka po Franciji

Prvi prosti dan na kolesarski dirki po Franciji je priložnost za prve analize opravljenega dela. Razburljiv začetek dirke je prinesel preobrate v Pirenejih in strm nedeljski ciljni vzpon.


6.7.2023

Kolesarska dirka po Franciji

Kolesarji so na dirki po Franciji opravili prvo gorsko etapo letošnje dirke. Na prizorišču, kjer so se slovenski kolesarji v preteklosti že veselili zmag, je nastala nova športna zgodba.


3.7.2023

Kolesarstvo

Kolesarska karavana se je na uvodu 110. dirke po Franciji ogrela na baskovskih cestah, z današnjo etapo pa se iz Španije seli v Francijo.


30.6.2023

Kolesarstvo

V Bilbau so se pred jutrišnjim startom uvodne etape predstavila moštva, ki bodo nastopala na 110. kolesarski dirki po Franciji. Na vrhuncu sezone med osrednje favorite za končno zmago sodi Tadej Pogačar s svojo močno zasedbo UAE Emirates. Ob njem bosta slovenske barve v svojih moštvih zastopala še Matej Mohorič in Luka Mezgec.


25.6.2023

Tour 202: Pogačarju dvojna krona. Hauptman: To je bil pomemben test pred Francijo

Državno prvenstvo je za nami, imamo nove nosilce majic z državnim grbom, podkast Tour 202 pa nastaja v Radovljici, le nekaj metrov od ciljne črte, kjer so se odločili spopadi med kolesarji.


23.6.2023

Kolesarstvo

Slovenski kolesarji se v letošnji sezoni za državne naslove v vožnji na čas in na cestni dirki merijo na Gorenjskem.


18.6.2023

Tour 202: Zana veliki zmagovalec. Fink: Kolesarstvo se začne takrat, ko ne moreš več

29. Dirka po Sloveniji je prišla na svoj cilj, zadnja etapa je ponudila razburjenje povsem do zadnjih trenutkov dirke. Imamo novega zmagovalca, Filippo Zana je pokazal ne le največ moči, ampak tudi izjemno vztrajnost. "Kolesarstvo se začne takrat, ko ne moreš več. Do takrat lahko vsi," je njegovo predstavo komentiral posebni gost podkasta, direktor dirke Bogdan Fink, ki je kot sprinter nastopil tudi na prvi izvedbi dirke pred 30 leti. Letošnja dirka je po dolgem času prinesla odločitev na zadnji dan, ob ceste je spet privabila tisoče in tisoče kolesarskih navdušencev, milijoni so jo spremljali tudi prek televizijskih zaslonov. Z direktorjem dirke potegnemo črto pod letošnjo izvedbo in razmislimo o bilanci prvih 30 let dirke, Jan Grilc in Igor Tominec pa razmislita tudi o predstavah slovenskih kolesarjev in tujih zvezdnikov.


17.6.2023

Tour 202: Zeleni princ ob belem konju

V Kobaridu smo na cilju 4. etape pričakovali, da bomo dobili novega zmagovalca Dirke po Sloveniji, a izšlo se je drugače. Po divjem finišu etape, kjer smo videli spektakularne padce, tehnične težave s kolesom ob najbolj neugodnem trenutku, seštevanje sekund v cilju in celo galopiranje konja ... Etapa je ponudila veliko razburjenja in čustev. Razplet komentiramo z Boštjanom Mervarjem, ki je tekmoval na prvi izvedbi dirke pred tridesetimi leti in še vedno drži rekord v osvojenih etapah na Dirki po Sloveniji - kar šestkrat je bil najhitrejši, danes pa opravlja vlogo drugega športnega direktorja v ekipi Adria Mobil. Razmišlja o padcih, ki so zaznamovali pretekli teden, pa tudi o tem, kako kolesarji trenirajo spuste. Jan Grilc in Igor Tominec pa usmerita misli na zaključno 5. etapo, kjer lahko pričakujemo spopad za zeleno majico že takoj po startu.


Več epizod
Domov V živo Podkasti Spored Kontakt