Ko je praznik, je praznik za vse. Samo enkrat je 30-letnica naše države! Od 22. do 24. junija Miha in Andrej gostita Festival fejst domoljubnih pesmi. Vsako jutro z najbolj domoljubnim hišnim bendom ­– zakladnica pesmi, zapečenih v kolektivnem spominu slovenskega naroda sinov, hčera in širše. Nismo majhni, ker smo ponosni.
Zadnji dan so nastopili Tomaž Domicelj, Oto Pestner, Maja Založnik in Rok Golob.

Seznam odigranih skladb: Slovenskega naroda sin, Moja dežela, Trideset let

Ko je praznik, je praznik za vse. Samo enkrat je 30-letnica naše države! Miha in Andrej gostita Festival fejst domoljubnih pesmi. V 8. sezoni Živook sta z najbolj domoljubnim hišnim bendom ­raziskovala bogato zakladnico pesmi, zapečenih v kolektivnem spominu slovenskega naroda sinov, hčera in širše. Nismo majhni, ker smo ponosni.

Tretji in zadnji dan sta prišli legendi: Tomaž Domicelj in Oto Pestner, z Majo Založnik in Rokom Golobom.

Nastopili so še: Hamo in JadrankaTina in Tine.


Sicer pa že od 30. obletnice plebiscita zbiramo eksponate in razmisleke za Vitrino Slovenija, v kateri so se do zdaj nabrali že nalepka "naša last", ki so jo vstajniški zombiji med protesti lepili na različne objekte, dokument z zahtevami odbora vseslovenske ljudske vstaje, kolo, simbol trenutnega protestništva, fotografije Toneta Stojka, mala plošča Pankrtov Lublana je bulana/Lepi in prazni iz leta 1979, značka "Vsi drugačni, vsi enakopravni". Razmisleke pa so prispevali: Ali Žerdin, Peter Lovšin, Igor Bavčar, Tone Stojko, in drugi.

V podkastu Rožnata dolina sta Katja Sluga in Nejc Trampuž razmišljala, da si želita živeti v državi, ki bo poskrbela za mlade, a se strinjata, da morajo biti tudi sami bolj aktivni.

V nedeljo pred 30. rojstnim dnevom Republike Slovenije pa smo v oddaji Nedeljski gost gostili mlado in s preteklostjo neobremenjeno generacijo, ki jo predstavljajo trije prodorni razmišljujoči glasovi. Diplomantka z Oxforda Ana Vilhelmina Verdnik, pesnik in glasbenik Mark Jacob Cavazza ter kmetica iz Koroške Anja Mager.

 

Andrej Karoli, Miha Šalehar