Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Glasbeni program

Andrej Karoli

302 prispevkov


Tikabilen, na cesti se vedno drži desno, v etru ga rado zanese. Valuje ob sredah zjutraj in petkih zgodaj popoldan. Rad komunicira s komunikativnimi, strpen tudi do nestrpnih. Misli samo tiste misli, ki jih seveda ne bi smel, najraje @andrejkaroli.


27.1.2023

Pantallons, Freekind in July Jones na festivalu Eurosonic

Izjemno veliko razlogov je, da se posamezniki ali skupine odločijo delati glasbo. Vsak zase ve zakaj, večina potrebuje pomoč, nekaterim uspe. Mnogo jih obstane po prvi zavrnitvi, veliko jih vztraja. Odrekanj je veliko, a ko pride potrditev, je občutek čudovit. Sledi zgodba tudi o Sloveniji na največjem evropskem predstavitvenem oz. showcase festivalu Eurosonic. Biti na pravem mestu ob pravem času je le del mozaika na poti do uspeha, ki ne glede na pregovore, nikoli ne pride čez noč. Andrej Karoli je krožil po Eurosonicu in s Pantallons, Freekind in nazadnje z July Jones predstavil razmišljanja o zakulisju početja in dejavnikov, ki lahko pripeljejo do odra. In morda celo uspeha.


24.1.2023

Eurosonic 2023, največji zimski glasbeni festival v Evropi

V mestu Groningen se ob začetku leta tradicionalno odvije največji zimski glasbeni festival v Evropi. V štirih festivalskih dneh je Eurosonic ponudil več kot 300 koncertov, na konferenčnem delu pa vpogled v to, kam in kako se vrti kolesje glasbene industrije. Na severu Nizozemske so nastopili tudi trije slovenski izvajalci, v reportaži se po festivalu sprehodimo z njihovo pomočjo.


4.1.2023

Največkrat predvajana skladba na Valu 202 v letu 2022 je Sledim (Hauptman)

V uredništvu Vala 202 smo pregledali statistiko predvajanih pesmi v letu 2022 in prišli do zanimivih in spodbudnih zaključkov.


22.12.2022

Murat & Jose [Ime leta 2022]

Pred razglasitvijo Imena leta 2022 sta v studiu Radia Slovenija v živo nastopila Murat & Jose, raperja, ki sta pred 20 leti izdala odmeven album V besedi je moč. Kot gost se jima pridruži Tomi Meglič, pevec Siddharte.


21.12.2022

Dolina miru v živo pri Andreju

V teh dneh se zbirajo družine, prijatelji in znanci. Včasih tudi zapojejo. V Dolini miru pojejo vsak dan, ne samo med prazniki. Včasih tudi zgodaj zjutraj.


14.12.2022

Si upaš? Kviz o filmskih klasikah

Poslušalci se preizkušajo v znanju filmskih klasik. Vodi Andrej Karoli. Interpretirata Katja Stojnić in Boris Kokalj.


30.11.2022

Si upaš? Kviz o slovenskih filmih

Poslušalci se preizkušajo v znanju slovenskega filma. Vodi Andrej Karoli. Interpretirata Katja Stojnić in Boris Kokalj.


23.11.2022

Masharik v živo pri Andreju

Blues, rock in vse njune deviacije. Spretno preigravanje besed »Zdej se ljubiva s pogledi, se slačiva s kotički ust« in bendovski zvok, ki ga pomnijo tudi (naj)starejši. V živo, pred zajtrkom.


9.11.2022

Leopold l. v živo pri Andreju

Michael Leopold. Leopold I. Rimar iz Gornje Radgone, ki ve, kaj hoče, in to zna artikulirati. Edino, če ne.


26.10.2022

AKA Neomi v živo pri Andreju

Brezčasno. Dolgo sem iskal besedo, ki bi opisala glasbo zasedbe AKA Neomi.


12.10.2022

NOAIR v živo pri Andreju

NoAir. Tako dober bend, da moram vsakič posebej vsakega posebej prepričevati, da je NoAir slovenski bend. Zakaj? Res dobro vprašanje. Morda odgovor, gotovo pa odlična glasba!


28.9.2022

Jet Black Diamonds v živo pri Andreju

Navihani, naivni, urbani in retro. Vse hkrati. Jet Black Diamonds so v manj kot dveh letih iz neznanke prestopili med skupine, ki jih vsaj zaznava vsa glasbena scena. Na odru in pod njim. Pred zajtrkom so igrali v živo na Valu 202.


24.8.2022

Sam svoj mojster: Bor Zuljan

Glasbena zgodba o multiinstrumentalistih. Tistih, ki so posneli vse instrumente na albumu.


16.6.2022

Dan 202: koncert ob 50-letnici Vala 202

Koncert v ljubljanskih Križankah ob praznovanju 50-letnice Vala 202. Rdeča nit Dneva 202 je bila slovenska popularna glasba, ki je zaznamovala več generacij poslušalcev.


18.5.2022

Zalagasper v živo pri Andreju

Ljubezensko pismo z desetimi odstavki in vrsticami kot je: Všeč mi je samota, ko sem s tabo. Ali pa: Če si preblizu, te je preveč, a ne hodi daleč. Glasbeno ljubezensko pismo. Zalagasper pri Andreju preigravata Love Letter.


4.5.2022

Andrej Karoli: Skrivanje spodbuja ugibanja

Komentar Andreja Karolija: Najlaže je biti spletni trol in v nedogled v zlomljeni materinščini skrit za nadimkom udrihati po ljudeh z imenom in priimkom. Anonimnost to pač omogoča. Bolj me je strah ljudi, ki v slepi veri, po naročilu ali pač celo zato, ker menijo, da je tako prav to počnejo s pozicije moči. Politične ali hierarhije znotraj ustanov. A tako kot troli, v resnici to počnejo anonimno. Skrivajo se za kolektivnimi nazivi. Zakaj? Njihovo skrivanje spodbuja ugibanja. Ugibanja pa so lahko artikulirano argumentirana ali pač zlobna. In zlobneži bi dejal, da posameznice in posamezniki, ki se skrivajo za kolektivnimi nazivi nimajo hrbtenice, so strahopetci in nesposobneži, ki pa počnejo, kar počnejo, kot počnejo, samo zato, ker trenutno lahko. In v javnost načrtno pošiljajo sporočila, da jih je strah. Strah česa? Odgovornosti, ki jo prinaša pozicija generalnega direktorja? Strah odgovornosti, ki jo prinaša pozicija odgovorne urednice informativnega programa nacionalne Televizije? Ali jih je pač strah dolge sence političnega naročnika, ki ranjen preži v ozadju? Ker dokler ne povejo česa ali pač koga jih je strah, so vsa ugibanja legitimna. Lahko pa bi bila tudi nesramna in zato nič manj legitimna. Ugibanja namreč.


4.5.2022

Batista Cadillac v živo pri Andreju

Bend, ki je bil 2. oktobra 2019 tik pred izidom prvega albuma, ni bend, ki je 4. maja spet tik pred izidom spet prvega albuma. Batista Cadillac v ušesih že od leta 2018 in zdaj z dvanajstimi skladbami, ki bodo izšle na prvem albumu. Ampak zdaj pa res. Prvinski ritem in blues, soul in še veliko muzik, sestavljenih v seksi mozaik glasbe za (ustvarjanje) nove generacije.


13.4.2022

MRFY v živo pri Andreju

Pet let po prvem posnetku gorijo močneje, kot kadarkoli prej. Še vedno tli na dnu srca. MRFY so posneli res dober album, a vem, da bo prav zaživel šele takrat, ko ga bodo z ljudmi živo. Polovico že v Jutranjem koncertu.


6.4.2022

Lamai v živo pri Andreju

Ko zliva se megla z gora in izginja zadnja senca ... Miren večer za dva. Prijeten lokal, izbrana ponudba, izjemno osebje in oder. Izbira zanj je preprosta. Lamai. Pesmi o vseh ljubeznih. Bivših, zdajšnjih in še nerojenih. Ja, izberem Lamai. Tudi zjutraj.


23.3.2022

Panda v živo pri Andreju

Od luči in zvokov Predmestja, ob najbolj čutni skladbi domačega popa. Po sivih cestah zjutraj pri Andreju, Panda. Paket nove glasbe in ščepec nostalgije.


Več epizod
Domov V živo Podkasti Spored Kontakt