Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Glasbeni program

Andrej Karoli

291 prispevkov


Tikabilen, na cesti se vedno drži desno, v etru ga rado zanese. Valuje ob sredah zjutraj in petkih zgodaj popoldan. Rad komunicira s komunikativnimi, strpen tudi do nestrpnih. Misli samo tiste misli, ki jih seveda ne bi smel, najraje @andrejkaroli.


28.9.2022

Jet Black Diamonds v živo pri Andreju

Navihani, naivni, urbani in retro. Vse hkrati. Jet Black Diamonds so v manj kot dveh letih iz neznanke prestopili med skupine, ki jih vsaj zaznava vsa glasbena scena. Na odru in pod njim. Pred zajtrkom so igrali v živo na Valu 202.


24.8.2022

Sam svoj mojster: Bor Zuljan

Glasbena zgodba o multiinstrumentalistih. Tistih, ki so posneli vse instrumente na albumu.


16.6.2022

Dan 202: koncert ob 50-letnici Vala 202

Koncert v ljubljanskih Križankah ob praznovanju 50-letnice Vala 202. Rdeča nit Dneva 202 je bila slovenska popularna glasba, ki je zaznamovala več generacij poslušalcev.


18.5.2022

Zalagasper v živo pri Andreju

Ljubezensko pismo z desetimi odstavki in vrsticami kot je: Všeč mi je samota, ko sem s tabo. Ali pa: Če si preblizu, te je preveč, a ne hodi daleč. Glasbeno ljubezensko pismo. Zalagasper pri Andreju preigravata Love Letter.


4.5.2022

Andrej Karoli: Skrivanje spodbuja ugibanja

Komentar Andreja Karolija: Najlaže je biti spletni trol in v nedogled v zlomljeni materinščini skrit za nadimkom udrihati po ljudeh z imenom in priimkom. Anonimnost to pač omogoča. Bolj me je strah ljudi, ki v slepi veri, po naročilu ali pač celo zato, ker menijo, da je tako prav to počnejo s pozicije moči. Politične ali hierarhije znotraj ustanov. A tako kot troli, v resnici to počnejo anonimno. Skrivajo se za kolektivnimi nazivi. Zakaj? Njihovo skrivanje spodbuja ugibanja. Ugibanja pa so lahko artikulirano argumentirana ali pač zlobna. In zlobneži bi dejal, da posameznice in posamezniki, ki se skrivajo za kolektivnimi nazivi nimajo hrbtenice, so strahopetci in nesposobneži, ki pa počnejo, kar počnejo, kot počnejo, samo zato, ker trenutno lahko. In v javnost načrtno pošiljajo sporočila, da jih je strah. Strah česa? Odgovornosti, ki jo prinaša pozicija generalnega direktorja? Strah odgovornosti, ki jo prinaša pozicija odgovorne urednice informativnega programa nacionalne Televizije? Ali jih je pač strah dolge sence političnega naročnika, ki ranjen preži v ozadju? Ker dokler ne povejo česa ali pač koga jih je strah, so vsa ugibanja legitimna. Lahko pa bi bila tudi nesramna in zato nič manj legitimna. Ugibanja namreč.


4.5.2022

Batista Cadillac v živo pri Andreju

Bend, ki je bil 2. oktobra 2019 tik pred izidom prvega albuma, ni bend, ki je 4. maja spet tik pred izidom spet prvega albuma. Batista Cadillac v ušesih že od leta 2018 in zdaj z dvanajstimi skladbami, ki bodo izšle na prvem albumu. Ampak zdaj pa res. Prvinski ritem in blues, soul in še veliko muzik, sestavljenih v seksi mozaik glasbe za (ustvarjanje) nove generacije.


13.4.2022

MRFY v živo pri Andreju

Pet let po prvem posnetku gorijo močneje, kot kadarkoli prej. Še vedno tli na dnu srca. MRFY so posneli res dober album, a vem, da bo prav zaživel šele takrat, ko ga bodo z ljudmi živo. Polovico že v Jutranjem koncertu.


6.4.2022

Lamai v živo pri Andreju

Ko zliva se megla z gora in izginja zadnja senca ... Miren večer za dva. Prijeten lokal, izbrana ponudba, izjemno osebje in oder. Izbira zanj je preprosta. Lamai. Pesmi o vseh ljubeznih. Bivših, zdajšnjih in še nerojenih. Ja, izberem Lamai. Tudi zjutraj.


23.3.2022

Panda v živo pri Andreju

Od luči in zvokov Predmestja, ob najbolj čutni skladbi domačega popa. Po sivih cestah zjutraj pri Andreju, Panda. Paket nove glasbe in ščepec nostalgije.


16.3.2022

Gušti ft. Leyre in prijatelji v živo pri Andreju

Miha Guštin - Gušti. S pedigrejem novega novega vala, z rokovsko zapuščino in idejami, kako naj zveni pop za nove generacije. V osnovi kantavtor, ki okoli sebe vedno zbere ljudi, ki si upajo in znajo. Ne glede na generacijske razlike. Tokrat z Leyre in prijatelji ...


23.2.2022

Hamo & Tribute 2 Love v živo pri Andreju

Najbolj vesela pesem o koncu planeta, odgovor na vsa vprašanja, ki se začnejo z besedo zakaj. In o tem, da so stvarniki mislili dobro, potem pa se je zgodil homo erectus. Hamo & Tribute 2 Love v polni opremi. Ter polni energije, saj so pred izidom novega albuma z naslovom 22. Del tega tudi prvič v živo!


18.2.2022

Čast(n)i doktorji

Pravljičnih sedem olimpijskih medalj se slavi po Sloveniji, tudi pod budnimi očesi na lepem prijazne policije. Korona ukrepi so bili skoraj že zmehčani, samo še na hrvaško vladno letalo s slovenskim premierom je bilo treba počakati. Stavkajoče delavce v zdravstvu in socialni negi resorni minister Poklukar razume tako, da jih ne razume. Ljubljanski župan Janković je skupaj s piratom Johnnyjem Deppom ponosno blestel sredi Beograda. Mladi delajo samo še za lajke, na vseh ključnih pozicijah v državi pa imamo od tega tedna doktorje!


12.1.2022

Tabu v živo pri Andreju

Prvo jutranjo kavo smo nazadnje spili pred več kot petimi leti. Prvič z Evo. Po petih je spet čas za prvo jutranjo in pet songov. Spet je bilo nekaj prvič, tokrat dvakrat.


23.12.2021

Kviz o odlokih

Preverjali smo vaše poznavanje odlokov, ki smo jih bili deležni od marca lani. V prvem krogu v interaktivnem kvizu smo zastavili 5 vprašanj. Igralca, ki sta najhitreje in najbolj pravilno odgovorila na največ vprašanj, sta si prislužila mesto v velikem finalu. Pomerila sta se iz slušalke v slušalko, vmes pa Andrej in Miha.


23.12.2021

S09E03: Alenka, Jure, Patricija, Lucija, Teja in Ladybugz ter Tokac

Abrahamovske skladbe pojejo Alenka, Jure, Patricija, Teja, Lucija ter Nastja, Katja in Ana (trio Ladybugz), ki so se prijavili na poziv. In res lépo pojejo. V vlogi posebnega gosta pa Tokac, ki obožuje sveto noč.


22.12.2021

Živooke S09E02: IMPROoke

Drugi dan devete sezone Živook je bil poseben. V Improokah so (po sili razmer) sodelovali Igor Bračič, Hamo in Rudi. O vodi v obliki dežja, kratkem stiku na mešalni mizi, oglaševalcih ter o frizurah vidnih Slovencev. Dogodek, kot ga še ni bilo!


21.12.2021

Živooke S09E01: Nina, Ajda, Damjan ter Karin Zemljič

Abrahamovske skladbe pojejo Nina, Ajda in Damjan, ki so se prijavili na poziv. In res lépo pojejo. V vlogi posebne gostje pa Karin Zemljič, ki bo rdeči niti Živook dodala še dodaten odtenek rdeče.


21.12.2021

Abrahamovska folklora na Slovenskem

Ker Val 202 z novim leto vstopa v petdeseto pot okoli sonca, je pravično in bogu všečno, da prehod v zahodno etapo obstoja ustrezno obeležimo. Ker pa Val 202 ni iz Vodic, čeprav ga tam tudi lovijo, smo na pomoč poklicali antropologa dr. Dana Podjeda. Pojasni tradicijo prehodov v zrela leta in nam svetuje, kak mlaj naj mu postavimo in kak verz naj mu vžgemo v uro, narejeno iz štora pokljuškega macesna.


17.11.2021

Tinkara Kovač v živo pri Andreju

Pred skoraj četrt stoletja je minilo deset let od takrat, ko so zaradi mladosti njeni starši morali zavrniti ponudbo Bojana Adamiča. Maestro je vedel že takrat. Enajst albumov kasneje, tik pred novim, je na jutranji koncert pri Andreju prišla Tinkara Kovač.


3.11.2021

Tina Marinšek v živo pri Andreju

Konec je nov začetek in odhod je le začetek nove poti. Ko se človek odpravi na pot, potrebuje potovalko. Za začetek je lahko tudi prazna. A prazne potovalke nimajo smisla. Potovalke hrepenijo po vsebini. Lahko je prtljaga, lahko so pesmi. Tinina prtljaga so pesmi, Tina je Potovalka.


Več epizod
Domov V živo Podkasti Spored Kontakt