Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Glasbeni program

Andrej Karoli

313 prispevkov


Tikabilen, na cesti se vedno drži desno, v etru ga rado zanese. Valuje ob sredah zjutraj in petkih zgodaj popoldan. Rad komunicira s komunikativnimi, strpen tudi do nestrpnih. Misli samo tiste misli, ki jih seveda ne bi smel, najraje @andrejkaroli.


25.5.2023

Tina je vedno pela

Tina Turner je zaznamovala popularno glasbo zadnjih desetletij. Svet je obšla vest, da je umrla ikona, za katero se je zdelo, da bo večno z nami. Pridevniki, kot je legenda ali kraljica, večkrat zvenijo neupravičeno in prenapihnjeno, a pri Tini Turner ni tako.


24.5.2023

Ena in edina. Tina.

Andrej Karoli ob slovesu pevke Tine Turner, ki je zaznamovala popularno glasbo zadnjih desetletij.


24.5.2023

Mi2 - Tisoč sekund za tisoč koncertov

Mi2, tokrat samo Tone in Jernej, o iztegnjenem sredincu usodi, ki bi lahko skupino odpeljala v močvirje res poceni glasbe, prek ustvarjanja v digitalnem okolju, do namiga, da zadnje še niso posneli.


17.5.2023

LPS v živo pri Andreju

Največji evropski glasbeni šov se jim je zgodil prezgodaj. Leto dni pozneje LPS kažejo obrise benda, ki se gre zares. A v našem primeru morda za koga še vedno (pre)zgodaj, ker gre za jutranji koncert.


10.5.2023

Masayah v živo pri Andreju

Masayah, z nominacijama za debitantko leta in skladbo leta, nagrada zlata piščal in pred prvim samostojnim koncertom v Ljubljani. V živo!


5.4.2023

Balladero v živo pri Andreju

Balladero – Neon srce. Novi album, še vedno pop in vse okoli njega, še vedno iskren ... V živo na Valu 202.


19.3.2023

Anja Rupel: Ni planetov, ki bi se zložili, da bi se Videosex ponovno zbral

Anja Rupel. Glasbenica. O Videosexu pred leti ni želela ne poslušati, ne govoriti. Zdaj opisuje tisti čas z distanco, ki je posledica nekdanje popolne pripadnosti. V osemdesetih prejšnjega stoletja je bila del alternativne alternative, čeprav je vedno najbolj čutila pop in zato po Videosexu zelo uspešna solistična kariera. Zaveda se, da je glasba zaradi načina podajanja izgubila del čara, a še ni zapela zadnje, ker so petje, odri in občinstvo pod njimi še vedno del nje. Fotografija: Osebni Facebook profil


15.3.2023

Ana Pupedan v živo pri Andreju

Ana Pupedan je definicija ljudskega, regionalnega, družbenega in zabavljaškega. Globoko v sebi pa skupina, ki igra rokenrol. Trideset let in drobiž. Skrajni čas, da nekdo Pupedancem da za špric.


1.3.2023

Fed Horses v živo pri Andreju

Skupina, ki je odraščala pred našimi očmi. Od rahlo sramežljive na pol country zasedbe, do zrelega rock benda. Spet pri Andreju.


8.2.2023

Koncerti pred občinstvom so zato, da se Izštekani izštekajo

Jure Longyka napoveduje praznovanje 30-letnice oddaje Izštekani. Prav poseben koncertni večer bo 8. junija v Križankah, v glavni vlogi pa 15 eminentnih glasbenih izvajalcev.


8.2.2023

Narat v živo pri Andreju

Kantavtor, šansonjer, filozof in publicist. Kulturnik. Boštjan Narat s kitaro.


27.1.2023

Pantallons, Freekind in July Jones na festivalu Eurosonic

Izjemno veliko razlogov je, da se posamezniki ali skupine odločijo delati glasbo. Vsak zase ve zakaj, večina potrebuje pomoč, nekaterim uspe. Mnogo jih obstane po prvi zavrnitvi, veliko jih vztraja. Odrekanj je veliko, a ko pride potrditev, je občutek čudovit. Sledi zgodba tudi o Sloveniji na največjem evropskem predstavitvenem oz. showcase festivalu Eurosonic. Biti na pravem mestu ob pravem času je le del mozaika na poti do uspeha, ki ne glede na pregovore, nikoli ne pride čez noč. Andrej Karoli je krožil po Eurosonicu in s Pantallons, Freekind in nazadnje z July Jones predstavil razmišljanja o zakulisju početja in dejavnikov, ki lahko pripeljejo do odra. In morda celo uspeha.


24.1.2023

Eurosonic 2023, največji zimski glasbeni festival v Evropi

V mestu Groningen se ob začetku leta tradicionalno odvije največji zimski glasbeni festival v Evropi. V štirih festivalskih dneh je Eurosonic ponudil več kot 300 koncertov, na konferenčnem delu pa vpogled v to, kam in kako se vrti kolesje glasbene industrije. Na severu Nizozemske so nastopili tudi trije slovenski izvajalci, v reportaži se po festivalu sprehodimo z njihovo pomočjo.


4.1.2023

Največkrat predvajana skladba na Valu 202 v letu 2022 je Sledim (Hauptman)

V uredništvu Vala 202 smo pregledali statistiko predvajanih pesmi v letu 2022 in prišli do zanimivih in spodbudnih zaključkov.


22.12.2022

Murat & Jose [Ime leta 2022]

Pred razglasitvijo Imena leta 2022 sta v studiu Radia Slovenija v živo nastopila Murat & Jose, raperja, ki sta pred 20 leti izdala odmeven album V besedi je moč. Kot gost se jima pridruži Tomi Meglič, pevec Siddharte.


21.12.2022

Dolina miru v živo pri Andreju

V teh dneh se zbirajo družine, prijatelji in znanci. Včasih tudi zapojejo. V Dolini miru pojejo vsak dan, ne samo med prazniki. Včasih tudi zgodaj zjutraj.


14.12.2022

Si upaš? Kviz o filmskih klasikah

Poslušalci se preizkušajo v znanju filmskih klasik. Vodi Andrej Karoli. Interpretirata Katja Stojnić in Boris Kokalj.


30.11.2022

Si upaš? Kviz o slovenskih filmih

Poslušalci se preizkušajo v znanju slovenskega filma. Vodi Andrej Karoli. Interpretirata Katja Stojnić in Boris Kokalj.


23.11.2022

Masharik v živo pri Andreju

Blues, rock in vse njune deviacije. Spretno preigravanje besed »Zdej se ljubiva s pogledi, se slačiva s kotički ust« in bendovski zvok, ki ga pomnijo tudi (naj)starejši. V živo, pred zajtrkom.


9.11.2022

Leopold l. v živo pri Andreju

Michael Leopold. Leopold I. Rimar iz Gornje Radgone, ki ve, kaj hoče, in to zna artikulirati. Edino, če ne.


Več epizod
Domov V živo Podkasti Spored Kontakt