Preden zima in nanjo vezana športna praksa dokončno izumreta, gre Spetek v smučarske vode. Štefan Hadalin zase pravi, da je trmast in glasen; radijska športnoobveščevalna služba dodaja, da je največji filozof v karavani. Z Descartesom smo ga soočili “spet čez pet”.

Spetkov gost Štefan Hadalin je največji filozof v smučarski karavani, ki zase pravi da je trmast in glasen

Trmast in glasen, dobitnik kombinacijske srebrne medalje z lanskega svetovnega prvenstva na Švedskem. Štefan Hadalin pravi, da recepte ali formule, kako postati dober športnik, ni, a vseeno je dobro, da si vsaj malo fanatik: “Imam srečo, da v mojem športu ni vse samo stvar talenta in dobrih fizičnih predizpozicij, ampak se da iz marsikoga narediti dobrega tekmovalca.”

“Vedno sem se boril za to, kar sem dosegel. Vedno sem bil vztrajen in nepopustljiv na svoji poti. Danes sem še vedno isti in tisti, ki so okoli mene, lahko potrdijo, da z menoj ni lahko delati.” – Štefan Hadalin

Med svoje smučarske vzornike uvršča Ivico Kostelića in Roka Petrovića, sicer pa se je z bratoma v mlajših letih navduševal na hip hop glasbo, v domači sobi so imeli na steni posterje iz revije Pil, na njih so bili glasbeniki kot sta 50 cent in Eminem. Pravi, da od glasbe posluša vse, razen punka in metala, ker se v te dve glasbeni zvrsti ni nikoli poglabljal.

Miha Šalehar