Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
OkušeVALnica – Valovski izlet med odlične okuse, zanimive ljudi in izvirne zgodbe.
Okuševalnica potuje med azijske okuse. ‘Juha z rezanci po japonsko’ se imenuje ramen. Znan je že po celem svetu, v ZDA sta iz znamenitih valovitih rezancev celo nastala ramen burger in ramen pica. Kako je pri nas? Razpravljamo z ljubitelji in poznavalci japonske kulinarike!
Poklicna okuševalka je vsejed, nikakor ne vseved, zato se v nedeljo podaja na pot kruha našega vsakdanjega. Priljubljena francoska bageta, zdravja poln kamutov kruh in štruce iz domače pečice…
Zdi se, da je Slovenija v zadnjih dveh letih doživela pravo burger revolucijo. Hamburgerji so bili včasih tipični predstavniki hitre prehrane, ki je stereotipno nezdrava, danes pa so vse več kot to. Predstavljamo modne hamburgerje!
Na praznike vsako leto spomnijo tudi medenjaki, piškoti in potice, servirani na domači mizi. Seveda ne smemo zanemarjati tradicije, kakšno babičino potico si le privoščite med prazniki, a ponujamo tudi alternativo. Gospodične, ki pečejo na internetu in v kuhinji, so bolj za piškote 2.0, vse vrste naprednih slaščic.
Gremo na tradicionalne prekmurske koline! Slovar slovenskega knjižnega jezika koline pomensko razlaga kot pripraviti prašiča za hrano, klati. Jezikovne okuse in krožnike domačih kolin serviramo v OkušeVALnici!
Največ ocvrtih piščancev so prodali 21.12.2012, ko so napovedovali konec sveta. Več okusnih zanimivosti servira Maruša Kerec.
Zdaj že veste, da nedeljsko dopoldne na Valu 202 rezerviramo za kulinarični potep. OkušeVALnica se tokrat potepa po gozdu. Ste vedeli, da lahko kostanj jeste tudi surov? Opozarjamo, da ima zelo oster okus, ki morda ne bo všeč vsakemu. Še več okusnih zanimivosti v nedeljo ob 10. uri!
“Če rečeš paleo, si ljudje predstavljajo človeka, ki z zobmi trga surovo meso. Ni čisto tako,” pravi eden od sogovornikov nedeljske OkušeVALnice. Kako je? Kaj je paleo prehranjevanje? Maruša se je povabila na kos mesa k pravim paleo jedcem.