Ime tedna je Igor Paldauf, gospodar na kmetiji z več kot 130 letno tradicijo in prejemnik naziva inovativni mladi kmet 2019

Gospodar na kmetiji z več kot 130-letno tradicijo in prejemnik naziva inovativni mladi kmet 2019

Igor Paldauf je gospodar na kmetiji z več kot 130-letno tradicijo in prejemnik naziva inovativni mladi kmet 2019. Vse pridelke na družinski kmetiji pridelajo ekološko, prodajo pa jih v domači trgovini in v prodajalnah z lokalnimi izdelki. Nagrado pripisuje povezovanju:

“Pri našem delu je inovativno povezovanje. Trgovina na naši kmetiji ponuja izdelke desetih drugih lokalnih kmetij. Kmetje si med seboj pomagamo in se spodbujamo pri trženju naravnih izdelkov.”

Kmetija je do leta 2017 delovala konvencionalno, potem pa je vodenje od staršev prevzel Igor Paldauf, ki je združil pridelavo in predelavo hrane.

“Kar je dobro za naravo, je dobro za človeka, zato sem se odločil za ekološko kmetovanje, brez uporabe pesticidov in mineralnih gnojil. To zahteva več energije, dela in znanja, ampak če v nekaj verjameš, potem to lahko dosežeš.”

KANDIDATI SO BILI ŠE:

S-GARD Team Slovenija, gasilci, ki so na tekmovanju Firefighter Combat Challenge v ameriški Alabami pometli s konkurenco in postali svetovni prvaki.

Tilka Jamnik, promotorka branja in dobrih knjig, ki ji je za njena prizadevanja Mednarodna zveza za pismenost podelila nagrado za vseživljenjsko delo.

Boris Šuligoj, novinar in nedavno upokojeni primorski dopisnik Dela, prejemnik nagrade čuvaj za življenjski prispevek k slovenskemu novinarstvu.

Za poslani SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Val 202