Ime tedna

Povezovanje je inovativno

Ime tedna je Igor Paldauf, gospodar na kmetiji z več kot 130-letno tradicijo in prejemnik naziva inovativni mladi kmet 2019

DSC_7397 – 2000px
Igor Paldauf
foto: Osebni arhiv

Igor Paldauf je gospodar na kmetiji z več kot 130-letno tradicijo in prejemnik naziva inovativni mladi kmet 2019. Vse pridelke na družinski kmetiji pridelajo na ekološki način, prodajo pa jih v domači trgovini in v prodajalnah z lokalnimi izdelki. Nagrado pripisuje povezovanju:

"Pri našem delu je inovativno povezovanje. Trgovina na naši kmetiji ponuja izdelke desetih drugih lokalnih kmetij. Kmetje si med seboj pomagamo in se spodbujamo pri trženju naravnih izdelkov."

Kmetija je do leta 2017 delovala konvencionalno, potem pa je vodenje od staršev prevzel Igor Paldauf, ki je združil pridelavo in predelavo hrane.

“Kar je dobro za naravo, je dobro za človeka, zato sem se odločil za ekološko kmetovanje, brez uporabe pesticidov in mineralnih gnojil. To zahteva več energije, dela in znanja, ampak če v nekaj verjameš, potem to lahko dosežeš.”

Rezultati

Loading ... Loading ...
Glasovali ste še za:
  • Jelka Stergel, ustanoviteljica in prva direktorica Liffa, ljubljanskega mednarodnega filmskega festivala. Na odprtju letošnje jubilejne 30. festivalske izvedbe je prejela nagrado za zasluge pri razvoju filmske umetnosti.
  • Jure Zupan, fizik na področju fizike delcev z ameriške univerze Cincinnati. Za dosežke v preučevanju temne snovi, antisnovi in fizike kvarkov je prejel prestižno raziskovalno nagrado Friedricha Willhelma Bessla, ki jo podeljuje Humboldtova fundacija.

Za poslani SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja. Ime tedna postane kandidat z najvišjim seštevkom glasov poslušalcev v eter, s SMS-i in deležem glasov na spletni strani (največ 10).