Ime tedna je postal jadralec Vasilij Žbogar, ki je na OI v Riu osvojil srebrno kolajno.

Ime tedna je postal Vasilij Žbogar, jadralec, ki je na olimpijskih igrah v Braziliji v razredu finn osvojil srebrno odličje. S tretjo olimpijsko medaljo je stopil ob bok največjim slovenskim športnikom in na najlepši način kronal svojo bogato športno kariero. Pravi, da so vložki v jadranje pri tujih jadralnih nacijah veliko večji, zato je vsaka preizkušnja zanj velik izziv.

Vasilij Žbogar: "Nisem vezan na denar, ni mi pomembna denarna nagrada, ampak veselje, ki sem ga dal ljudem in svoji družini."

Kandidata sta bila še:

Damjan Kozole, režiser, ki je na sarajevskem filmskem festivalu za dokumentarni film Meje, prejel posebno priznanje za človekove pravice.  V filmu je brez režije in montaže prikazal trpljenje beguncev, ki so lani prečkali Slovenijo.

Hieronim Vidmar, gospodar Turistične domačije Sinji vrh nad Vipavsko dolino, ki že dve desetletji gosti udeležence mednarodnih likovnih kolonij, umetnike Karitasa. Z letošnjo jubilejno bodo izkupiček namenili tujcem pri nas, ki živijo v slabih socialnih razmerah.

Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Za poslano SMS sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Več informacij o projektu smo zapisali na posebni strani, vsak teden pa bomo na Valu 202 pripovedovali zgodbe otrok, ki potrebujejo vašo pomoč.

Nejc Jemec