Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Vodstvo Vala 202

Nejc Jemec

164 prispevkov


Posluša, bere, gleda in se praska po glavi. Radioaktiven zjutraj in na naših družabnih omrežjih.


23.3.2020

Marjan Jerman - radio bo ostal radio (1953-2020)

Žal vas moramo obvestiti o zelo žalostni vesti. Danes dopoldne je po težki in dolgi bolezni v 67-letu starosti umrl dolgoletni novinar Vala 202 in RTV Slovenija Marjan Jerman. Marjan Jerman je s svojimi radijskimi in televizijskimi prispevki postal sopomenka za pogumnega in neugnanega iskalca resnice, neustrašnega novinarja v službi malega človeka, neusmiljenega raziskovalca družbenih krivic in oblastniških stranpoti … Marjan, večna ti slava! Tvoji Valovke in Valovci, tvoje poslušalke in poslušalci!


21.1.2019

Tanja Gobec, ki ne gleda televizije

Tanjo Gobec so v osnovni šoli zbadali zaradi priimka, zaradi slavnejše soimenjakinje pa občasno prejme elektronsko pošto.


20.11.2018

Janez Karner, voznik snežnega pluga

"Ob jutrih, kakršno je današnje, se vprašam, koga sneg v resnici preseneti: drži, da sneg vsakič znova preseneti zimske službe, ali morda sneg v resnici bolj preseneti voznike?" Nejc Jemec je zato klical, voznika snežnega pluga.


15.9.2018

Ključ do nakupovanja živil brez embalaže je v organiziranosti

Kako zjutraj kupiti živila in se pri tem izogniti embalaži, vrečkam za sadje, vrečkam za zelenjavo, vrečkam za vrečke? Kako nakupovati tako, da ne smetiš? Če želimo proizvesti malo ali celo blizu nič odpadkov, moramo biti predvsem organizirani, je pri sebi ugotovila Sabina Čarman, ki je spremenila življenjski slog. V klasični trgovini z živili kupuje le občasno, ko v svojo vrečko, narejeno iz zavese, položi sadje in zelenjavo, v posodo, ki jo prinese s seboj, salamo in sir. Ne more pa kupiti jogurtov ali masla. Foto: GZS, Zbornica komunalnega gospodarstva


8.9.2018

Progo Ljubljana–Trst leta 1857 odprl cesar, 2018 pa podobno pompozno evropska komisarka

Menjale so se države, spreminjale meje, jezik je postal bolj sodoben, železnica in slovesnosti ob odprtju pa so na spremembe bolj odporni. Foto: @slozeleznice


15.6.2018

Poslušalci sprašujejo, voditelji Vala 202 odgovarjajo

Ob rojstnem dnevu Vala 202 poslušalcem odgovarjajo Andrej Karoli, Miha Šalehar, Nataša Štefe, Anja Hlača Ferjančič in Uršula Zaletelj.


15.3.2018

Kako je Ledena v izvedbi Koala Voice postala razredna himna

Nekatere pesmi se pojavijo in hitro pozabijo. Nekatere vztrajajo dlje, komu med nami pomenijo nekaj več, so za posebne priložnosti, vračajo v trenutke, pričarajo spomine in občutja. So pa tudi sodobne pesmi, ki postanejo neformalne himne.


21.2.2018

Radijska manipulacija: Marjan Šarec favorit šova Nov obraz ima tvoj glas

V radijski manipulaciji nastopa Marjan Šarec, vodilna osebnost v resničnostnem šovu Nov obraz ima tvoj glas. Z gostom o ljubezni do glasbe in petja, drugih tekmovalcih in zmagovalni strategiji, pa tudi o morebitnem nastopu na Evroviziji!


14.2.2018

Radijska manipulacija: Minister Zdravko Počivalšek o filmu 50 odtenkov

V radijski manipulaciji minister Zdravko Počivalšek pomaga pri dilemi glede ogleda filma 50 odtenkov za valentinovo.


16.9.2017

Prodal vstopnice za The Rolling Stones, da gre lahko na finale Eurobasketa

Veselje ob uvrstitvi košarkarske reprezentance v finale evropskega prvenstva je pri Erazmu spremljala tudi velika dilema.


12.9.2017

Si želimo več ali manj turistov?

Miha s poslušalci o slovenski turistični dilemi letošnjega poletja.


1.7.2017

V Posočju dela, ker je tam najlepše

Miha Šalehar in ekipa Vala 202 se je mudila na Soča Outdoor Festivalu in pred mikrofonom gostila nekaj zanimivih gostov, ki niso odšli iz Posočja, ali pa so se tja po nekaj letih odsotnosti vrnili.


26.12.2016

Helena Rismondo, umetnica z motorno žago

Helena Rismondo je kuharica, diplomirana arheologinja in umetnica z motorno žago. Izdeluje ledene skulpture, kipe iz lesa in drugih naravnih materialov.


2.1.2017

Razmisleki o Botrstvu

Različni sogovorniki o projektu Botrstvo. Kaj jih najbolj gane pri Botrstvu, zakaj mu zaupajo in kako naj se projekt razvija v prihodnje.


3.11.2016

Digitalna zapuščina

Bi se morali za časa življenja ukvarjati s svojo digitalno zapuščino? Ali razmišljamo o digitalni zapuščini in o digitalni sledi, ki bo ostala na internetu po naši smrti?


26.9.2016

Janja Zupančič

Ime tedna je postala Janja Zupančič, ravnateljica OŠ Luisa Adamiča Grosuplje. Med 56 osnovnimi šolami, ki so si letos prislužile naziv ‘kulturna šola’, so jo proglasili za najbolj kulturno. Tam deluje 30 krožkov in skupin, devet pevskih zborov, v zadnjih treh letih pa so izdali 13 knjig, ki so jih napisali njihovih učenci.


22.8.2016

Ime tedna: Vasilij Žbogar

Ime tedna je postal jadralec Vasilij Žbogar, ki je na OI v Riu osvojil srebrno kolajno.


8.8.2016

Walter Zakrajšek

Ime tedna je postal Walter Zakrajšek, vodja obsežne in zahtevne reševalne akcije na Migovcu pri Tolminu, kjer se je v zelo zahtevni jami Primadona na globini 200 metrov ponesrečil angleški jamar. Pri reševanju so sodelovale ekipe jamarskih reševalcev, tolminski gorski reševalci s helikopterjem in celo državna enota za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi, saj so v jami z eksplozivom širili prehod za rešitev ponesrečenca.


Več epizod
Domov V živo Podkasti Spored Kontakt