Predvsem delo na terenu z družinami, z obiski njihovih domov, z osebno oceno stanja in s pogovorom, veliko lažje odkrije nakopičene težave družin. Starši namreč v prošnjah za pomoč pogosto navajajo le del težav, stik z njimi pa lahko za začetnimi problemi počasi naplavi še mnogo skritih. Če strokovni sodelavci ZPM Moste Polje takrat lahko takoj pomagajo, s tem velikokrat preprečijo povečevanje nastalih stroškov in predvsem stisk in težav. Prav takim hitrim pomočem bo odslej namenjen poseben Anitin sklad.

»Kar nekaj časa sem se otepala, da bi se sklad imenoval po Aniti, po meni. A ker nas je »zvez prijateljev mladine« kar nekaj in ker ugotavljamo, da zaradi tega sredstva ne prihajajo do nas, sem sklenila, da naj ima moje ime. Kajti vsak cent ima tukaj točno določeno pot, ki je ves čas preverljivo porabljen, in ves čas bomo reševali najtežje zgodbe. In te vselej, ampak res vselej, ko so rešene, vračajo družbi,« je ob ustanovitvi novega, samostojnega sklada, namenjenega takojšnji pomoči v najbolj urgentnih primerih finančnih stisk  povedala predsednica ZPM Moste Polje Anita Ogulin. Ime mu je posodila tudi zato, ker je med tistimi, ki so nenehno na terenu in prav zato najbolje vedo, kako pomembno je, da ljudem lahko pomagajo takoj, še preden se življenje in finančne posledice zaplete z izvršbami, preden se ljudje zaprejo vase in otrpnejo pred problemi, preden vanje zdrsnejo tudi otroci staršev, ki se ne znajdejo več. »Ljudje se po tem, ko jim plačamo najbolj kritične račune, včasih prav zgrudijo in zjočejo od olajšanja in ne vedo, kako naj se zahvalijo, zato hvala vsem, ki nam boste z donacijami omogočili, da jim bomo lahko pomagali.«

Z Anitinim skladom je mogoče pomagati tako z donacijami v Anitin sklad s sklicem št. SI00 777 pri ZPM Moste Polje v poljubni višini kot tudi s SMS sporočili z geslom ANITA10, poslanim na številko 1919.

Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje,
Proletarska 1, 1000 Ljubljana
IBAN SI56 3300 0000 1303 865, Addiko bank d.d.
BIC: HAABSI22
Sklic: SI00 777

Jana Vidic