Odločitev, da v svojo družino sprejmejo tri nečake in nečakinjo, ki so zaradi hudega zanemarjanja končali najprej v varni hiši in nato še v zavetišču, je bila za štiričlansko družino edina možna, a hkrati izjemno težka.

Otroci so namreč prišli z ogromno duševne »prtljage«, a hkrati skoraj brez osebnih stvari, vsak s svojimi večjimi in manjšimi zdravstvenimi težavami. Sogovornica, ki jim želi nuditi vse, kar je mogoče, da bi tako poškodovani otroci lahko začutili mir in sprejetost in hkrati dosegli vse svoje potenciale, hodi z njimi na številne preglede, terapije in obravnave za odpravo zdravstvenih in duševnih težav.

Zaradi pogostih odsotnosti je pred časom izgubila službo, letos pa je družino zapustil še njen mož, kar je bil velik, tudi finančni udarec. A sama pravi, da jo je najbolj skrbelo, ali bodo po ločitvi otroci, ki niso njeni biološki sorodniki, smeli ostati del njene družine. Kajti ljubezni ima zanje ogromno, finančna sredstva, sploh za ureditev še kakšne sobice v močno pretesni hišici v oddaljenem zaselku ob gozdni cesti brez asfalta, pa so vse večja težava.

Kako pomagati družini?

Družini lahko pomagate tako s poslanim SMS-sporočilom kot tudi z neposredno donacijo v poljubni višini.

Podatki za nakazila:

ZVEZA PRIJATELJEV MLADINE LJUBLJANA MOSTE POLJE

PROLETARSKA CESTA 1, 1000 LJUBLJANA

IBAN: SI56 0201 2002 0297 991

KODA: CHAR

NAMEN: HUMANITARNA POMOČ 6 otrok

SKLIC: SI00 723

SMS z besedo BOTER5 in BOTER10 pa lahko pošljete na številko 1919.

Prav vsa poslana sredstva, brez odbitkov, bodo namenjena za lažje življenje družine s 6 otroki.

Če želite pomagati z materialno pomočjo, lahko donirate tudi dobro zaprte pakete, na katere obvezno napišite, da je namenjen "Za 6 otrok iz zgodbe Vala 202" in jih dostavite na naslov Proletarska 1, 1000 Ljubljana.

Kontakti za dodatne informacije:

- info@boter.si

- sodelavka Botrstva Tina Lamovšek - 070 698 642

- novinarka Vala 202 Jana Vidic - jana.vidic@rtvslo.si

Hvala vsem, ki pomagate družinam v stiski!

Jana Vidic