Izidi včerajšnjih volitev kažejo, da se bo s področji, ki najpomembneje krojijo usodo najranljivejših in mladih, ukvarjala drugačna ekipa kot v zadnjem mandatu. A ne glede na to, kdo jo bo sestavljal, bo moral razumeti, kakšne posledice so pustili epidemičnih ukrepi in katere so težave, ki so že pred epidemijo krojile otroštva revnejših družin, opozarja predsednica ZPM Moste Polje Anita Ogulin, današnja gostja Jane Vidic.

Več kot 60 % prosilcev za pomoč je zaposlenih, a ne morejo preživeti. Eksplodiralo število prošenj za psihoterapevtsko pomoč.

Čeprav so humanitarci prepričani, da so bili najhujši časi - časi gospodarske krize pred dobrim desetletjem, je čas epidemije s številnimi ukrepi pokazal neprimerljivo večje posledice, pravi predsednica ZPM Moste Polje, kjer vodijo tudi program Botrstvo, Anita Ogulin.

"Prizadela ni le najrevnejših, pač pa celo generacijo otrok, mladostnikov, pa seveda njihove družine. Močno se je spremenila struktura prosilcev, več kot 60 odstotkov je zaposlenih, a s svojimi dohodki ne zmorejo več plačati najosnovnejših stroškov. Število prosilcev za psihoterapevtsko pomoč je eksplodiralo, potrebe po učni pomoči postajajo neobvladljive …" 

Izidi včerajšnjih volitev kažejo, da se bo s področji, ki najpomembneje krojijo usodo najranljivejših in mladih, ukvarjala drugačna ekipa kot v zadnjem mandatu. A ne glede na to, kdo jo bo sestavljal, bo moral razumeti, kakšne posledice so pustili epidemičnih ukrepi in katere so težave, ki so že pred epidemijo krojile otroštva revnejših družin, opozarja predsednica ZPM Moste Polje Anita Ogulin, današnja gostja Jane Vidic.

Jana Vidic