Del podpore naše RTV hiše programu Botrstvo so že 6 let tudi dobrodelne dražbe. v petek zjutraj je v etru Vala 202 potekala 9. večja dražba, Zmagovalec dirke vseh dirk Tadej Pogačar je namreč zmagovito rumeno majico dirke po Franciji podaril za pomoč mladim športnim talentom iz programa Botrstvo v Sloveniji. Kupec, podjetje Bauhaus Slovenija, je zanjo odštel 45.000 evrov in s tem izenačil doslej najvišji izkupiček tovrstnih dražb, 45.000 evrov za zmagovite smuči Petra Prevca iz sezone 2016. Celoten izkupiček je višji še za 2009 evrov, saj je dražitelj Danilo, ki je od dražbe odstopil, končnemu znesku dodal še simbolični znesek v enakih številkah kot je bil datum konca te, za Slovence nedvomno znamenite dirke: 20.09. Skupno je bilo v 9 dražbah v 6 letih z dražbami na Valu 202 zbranih že več kot 232.000 evrov.

V tem hipu na svojega botra še vedno čaka 140 otrok

Del podpore naše RTV-hiše programu Botrstvo so že šest let tudi dobrodelne dražbe. V petek zjutraj je v etru Vala 202 potekala deveta večja dražba. Zmagovalec dirke vseh dirk Tadej Pogačar je namreč zmagovito rumeno majico dirke po Franciji podaril za pomoč mladim športnim talentom iz programa Botrstvo v Sloveniji. Kupec, podjetje Bauhaus Slovenija, je zanjo odštel 45.000 evrov in s tem izenačil doslej najvišji izkupiček takšnih dražb, 45.000 evrov za zmagovite smuči Petra Prevca iz sezone 2016. Celoten izkupiček je višji še za 2009 evrov, saj je dražitelj Danilo, ki je od dražbe odstopil, končnemu znesku dodal še simbolični znesek v enakih številkah, kot je bil datum konca te, za Slovence nedvomno znamenite dirke: 20. 9. Skupno je bilo v devetih dražbah v šestih letih z dražbami na Valu 202 zbranih že več kot 232.000 evrov.

Hvala vsem sodelujočim, od Tadeja Pogačarja, ki je majico brez pomisleka podaril za dober namen, do dražiteljev in kolegov iz radijskega športnega uredništva in številnih medijev, ki so z objavami pripomogli, da je dražba lahko uspela. Tudi izkupički vseh dražb so prispevali, da je bilo ob pomoči dražiteljev, več kot 8000 botrov, pa številnih donatorjev in podpornikov za otroke iz tega programa v desetih letih zbranih več kot 17,5 milijona evrov. Sploh botri, ki vsak mesec svojemu varovancu anonimno podarijo 30 evrov za lepše otroštvo, so izjemno pomemben del Botrstva. In v tem hipu na svojega botra še vedno čaka 140 otrok. Več na spletnih straneh Vala 202 in Botrstva v Sloveniji.

Jana Vidic