Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Glasbeni program

Matjaž Ambrožič

9 prispevkov


Glasbeni redaktor, novinar in poročevalec iz Londona. Avtor glasbenih oddaj Galerija, HipHop/R&B in Cederama.


22.5.2024

Billie Eilish - Hit Me Hard And Soft

Navihana, a ne več preveč čustvena in neučakana. Odločno bolj zrela Billie Eilish je tokrat izjemno zbrana. Zato lahko ponudi pop z odliko. Tretji album še nedavno najstniške pop senzacije ne zveni nič kaj ameriško. Čeravno je peščica songov na njem ukrojenih precej standardno, delo Hit Me Hard & Soft ponuja le blede sledi tistega, kar Taylor Swift ohranja tako zelo priljubljeno. Nakazuje se veliko več sorodnosti z zadnjima dvema albumoma Harryja Stylesa, še zlasti v produkcijskem pogledu. Skriti uspešnici vsebujeta celo disco flirt, a ta z banalnostmi Due Lipe nima nobenih povezav. Song ali pa kar dva imata zaključno pentljo zavezano v slogu futurističnih izvajalcev hip hopa, kot sta Travis Scott in Metro Boomin, pogojno tudi soulovski glasbenik The Weeknd. Toda sklepna misel je v resnici ta: Billie Eilish nas na albumu Hit Me Soft and Hard zdaj nežneje, zdaj bolj robato drami in hkrati ves čas preseneča v podaljšku uspešnice, balade What Was I Made For?, ki jo je 22-letna devetkratna gremijevka lani namenila koncu ikonske filmske uspešnice Barbie.


17.5.2024

Yung Bleu – Jeremy

Dualizem, in to polnozrnat, to je reakcijsko vodilo galerijske edicije, ki v ospredje vabi Yung Bleuja, raperja iz Alabame. Njegov četrti album Jeremy ima kislo ozadje, toda Bleu je zvest svojemu supermehkemu trapu, ki je, podobno kot pri Jacku Harlowu, permanentno povoskan s soul-popom. Malodane cukrastemu izrazu Yung Bleuja nasproti bo nekaj presekov ponudilo povsem drugačen, tudi džezovski napoj. Še predno Kamasi Washington sklene uro, polno novosti, se v to vrine tudi Willow Smith, pa trap eksperimentu vselej naklonjeni Conctret Boys, prav tako razgreta Cardi B. Metro Boomin in Future ter njun gost The Weekend, Slum Village skupaj z Cordaejem in Bugzy Malone poskrbijo, da vzlet v petkov večer le ne bo preveč problematičen. V enaki smeri se potrudi tudi tokrat izrazito cinematični Ichisan, medtem ko ACSVG skupaj z Valom Fürstom ter YngFireFlyem v kombinaciji z Mitom in Dajmiimenom značilno zabstrahirajo sicer izvorno zelo namenske, naklepne, usmerjene poeme.


23.6.2023

Različni izvajalci: Domačice

Obračun pred počitnicami v kalkulacijo jemlje izbor najboljših iz minule polsezone. Galerijsko playlisto, ki naj gre z vami na dopust, popolnijo (v prav takem zaporedju): Drill, Tim Tekavec, Timoprodukcije z gosti, Ezra, Majlo 27, Wugla, Capital Crew, Tsujigiri, Genxta Gregi, Ziebane, Ezy-G in YngFireFly, Minnite, Masayah, T.A.M.Z.Y., Funk, Fu, Zinedin O., .travnik in v izteku še Ichisan. Happy Friday Night kot Happy Summer Vibe!


24.6.2022

Različni izvajalci - Naravne (t)rap domače

Gre za zaključni sezonski biznis. Na logična pota nas spravijo - v pravilnem vrstnem redu: Capital Crew, Leopold I., Emkej, dvojec Kaušspil, Aima Vittori, Drill s Sheby, Dwon, Matter, Masayah, PTČ z Vazzom, Nipke, Zevin, Tomos, Damzz95 z Fvntxm, Tim Flyboy Tekavec, Pantaloons ter Skova.


9.10.2015

Morrissey - ocena koncerta v Londonu

O koncertu angleškega poeta in rock pevca v Londonu pred dnevi bi zmogel napisati tudi krepko predolg esej in v njem v neskončnost primerjati pisano paleto občutij in opazk. Vse kaj drugače pa je vtise strniti v oceno, ki bo hkrati vabilo na ta resnično zelo posebni glasbeni dogodek. Zato je nemara bolje, da začnem pri koncu. Ocenjuje Matjaž Ambrožič.


29.9.2015

Crosby Stills & Nash - recenzija koncerta

Crosby Stills & Nash, Hammersmith Odeon/Eventim Apollo, 12. septembra 2015. Recenzira Matjaž Ambrožič.


9.4.2014

Šifrer v studiih Abbey Road, nogometne himne in koncertnik

Expressu skoči v London, kjer Andrej Šifrer in Jani Hace snemata v legendarnih studiih Abbey Road, pregledamo koncertno ponudbo tega tedna in preposlušamo nekaj pesmi, ki so jih glasbeniki posneli v čast žogobrcarskega prvenstva v Braziliji.


15.3.2014

Tresk v Ljubljani, Laibach v Londonu

Londonski koncert skupine Laibach, podrobnosti letošnjega festivala založništva in glasbe Tresk in Lepotica in zver, ki konec marca stopata na oder Cankarjevega doma.


Domov V živo Podkasti Spored Kontakt