Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Glasbeni program

Matjaž Ambrožič

9 prispevkov


Glasbeni redaktor, novinar in poročevalec iz Londona. Avtor glasbenih oddaj Galerija, HipHop/R&B in Cederama.


29.11.2023

Black Pumas − Chronicles of a Diamond

Neo-soul je verjetno preširoka žanrska oznaka. Zasedba Black Pumas, duet pevca in kitarista, razširjen v odrsko občutno veliko družino instrumentalistov, je po hvaljenem prvencu prispela do kritičnega drugega zaporednega albuma. Zgradba tega po tihem priznava, da so bila tri leta za oblikovanje kalorične songovske zbirke in s tem tudi komercialno zaznavnejši met prekratka. Zasedbi Black Pumas se je kljub sorazmerni statusni obskurnosti uspelo uvrstiti med nastopajoče na Bidnovi inavguraciji, pozneje, dobesedno po politični liniji, pa je dosegla še nominacijo za gremija. Toda to je bil čas, ki ga je zaznamoval izjemen istoimenski prvenec postave Black Pumas. Na tem novem delu sta dva komada odlična, dva dobra, drugi pa so le še zadostni. Zakaj? Preprosto zato, ker so premalo neo.


24.11.2023

2 CHAINZ & LIL WAYNE - Welcome 2 Collegrove

Ali nadaljevanje imenske zmede lahko postreže z manj zmede? 2 Chainz in Lil Wayne sta pred sedmimi leti navrgla prvo albumsko kolaboracijo naslovljeno Collgrove. Ker so bili problemi vsled izdajateljskih in drugih pravic nepremostljivi, sta se raperja odločila, da na naslovnici dela obstane zgolj 2 Chainzov portret. Raperja takrat stilistično nista ovinkarila. Tokrat pa. Zunaj je Welcome 2 Collegroove, ki poleg izdatnih slogovnih oscilacij - od trapa do R&B-ja in še vse kar sodi vmes - vključuje tudi vrsto gostujočih vokalistov. Lil Wayne je zdaj potretiran za naslovnico. Zmeda, kakšna zmeda? Ali pač? Protislovja silijo tudi z novega albuma Aesopa Rocka. Galerijski hiphop svinčenosti nekaj malega, nalašč v nasprotju s prevladujočo temperaturo, torej ščepec čiste romantike, pristavi še v minulih tednih zaradi napačnih vzrokov močno osvetljeni Diddy, nekoč P.Diddy. Stvari že postajajo resne …. ;)


23.6.2023

Različni izvajalci: Domačice

Obračun pred počitnicami v kalkulacijo jemlje izbor najboljših iz minule polsezone. Galerijsko playlisto, ki naj gre z vami na dopust, popolnijo (v prav takem zaporedju): Drill, Tim Tekavec, Timoprodukcije z gosti, Ezra, Majlo 27, Wugla, Capital Crew, Tsujigiri, Genxta Gregi, Ziebane, Ezy-G in YngFireFly, Minnite, Masayah, T.A.M.Z.Y., Funk, Fu, Zinedin O., .travnik in v izteku še Ichisan. Happy Friday Night kot Happy Summer Vibe!


24.6.2022

Različni izvajalci - Naravne (t)rap domače

Gre za zaključni sezonski biznis. Na logična pota nas spravijo - v pravilnem vrstnem redu: Capital Crew, Leopold I., Emkej, dvojec Kaušspil, Aima Vittori, Drill s Sheby, Dwon, Matter, Masayah, PTČ z Vazzom, Nipke, Zevin, Tomos, Damzz95 z Fvntxm, Tim Flyboy Tekavec, Pantaloons ter Skova.


9.10.2015

Morrissey - ocena koncerta v Londonu

O koncertu angleškega poeta in rock pevca v Londonu pred dnevi bi zmogel napisati tudi krepko predolg esej in v njem v neskončnost primerjati pisano paleto občutij in opazk. Vse kaj drugače pa je vtise strniti v oceno, ki bo hkrati vabilo na ta resnično zelo posebni glasbeni dogodek. Zato je nemara bolje, da začnem pri koncu. Ocenjuje Matjaž Ambrožič.


29.9.2015

Crosby Stills & Nash - recenzija koncerta

Crosby Stills & Nash, Hammersmith Odeon/Eventim Apollo, 12. septembra 2015. Recenzira Matjaž Ambrožič.


9.4.2014

Šifrer v studiih Abbey Road, nogometne himne in koncertnik

Expressu skoči v London, kjer Andrej Šifrer in Jani Hace snemata v legendarnih studiih Abbey Road, pregledamo koncertno ponudbo tega tedna in preposlušamo nekaj pesmi, ki so jih glasbeniki posneli v čast žogobrcarskega prvenstva v Braziliji.


15.3.2014

Tresk v Ljubljani, Laibach v Londonu

Londonski koncert skupine Laibach, podrobnosti letošnjega festivala založništva in glasbe Tresk in Lepotica in zver, ki konec marca stopata na oder Cankarjevega doma.


Domov V živo Podkasti Spored Kontakt