Botrstvo

Kolesa za vse!

Vseslovenska akcija zbiranja rabljenih koles za otroke iz socialno ogroženih družin

AMZS_predaja_koles_zpm
Generalni sekretar AMZS Jure Kostanjšek, sekretarka ZPM Ljubljana Moste – Polje Tanja Petek in vodja področja AMZS članstvo Davorin Smodiš v družbi koles za otroke iz socialno ogroženih družin.
foto: AMZS in ZPM

Kaj narediti z rabljenim kolesom, ki ga ne potrebujete več? AMZS v sodelovanju s svojimi avto-moto društvi in klubi začenja akcijo zbiranja rabljenih koles Kolesa za vse!, ki jih bo Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste - Polje podarila otrokom iz socialno ogroženih družin.

"Trenutno smo zbrali že preko sto koles. V nadaljevanju jih usposobimo, da so varna in izpravna v cestnem prometu in jih skupaj z zaščitno čelado podarimo Zvezi prijateljev mladine, ki poskuša ta kolesa podariti družinam čim bližje okolja, od koder podarjena kolesa izhajajo, v nasprotnem primeru pa širše po Sloveniji."Davorin Smodiš, vodja področja AMZS članstvo

Zbirajo vse vrste koles, od otroških do odraslih. Akcija je sicer namenjena mladim, ki pričnejo s spoznavanjem varnosti v cestnem prometu, cestnega prometa in vožnje s kolesom. Kakšna kolesa pa je primerno podariti? Morajo biti vsaj v takem stanju, da jih lahko usposobijo za varno vožnjo. 

"Na Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste – Polje pozdravljamo sodelovanje z AMZS. Zelo nas veseli, da so vsa kolesa, ki so nam jih donirali tehnično pregledana in brezhibna, tako da nimamo strahu, da bi od sebe dali neustrezno kolo, ki ne bi bilo varno in primerno za vožnjo otrok."Tanja Petek, sekretarka ZPM Ljubljana Moste - Polje

Za zdaj prevzemna mesta delujejo na 14 lokacijah po Sloveniji. Poiščite sebi najbližjo tukaj.