Precej v drugo polovico so se prevesile šolske počitnice in prav vsak teden tudi z vašo pomočjo ob morju ali v gorah letujejo otroci iz projekta Botrstvo. Spremljajo jih prostovoljci, med katerimi je tudi Živa s številnimi spomini na letovanja.

"Z drugimi vzgojiteljicami smo priredile tržnico objemov, vse obleke smo razporedile po mizah in dejale, da se dobrine plačujejo z objemi. Spomnim se fanta, ki me je vprašal, če imamo kakšno majico in koliko stane. Rekla sem mu, da tale majčka stane pet objemov in ko sem videla obraz tega fanta, ki ni mogel pokazati čudenja, da dajemo majico za objeme. Imel je takšen izraz na obrazu kot bi zadel na loteriji. Najlepši prizor pa je bil, ko je na zajtrku pokazal, kako ima lepo majico."

Vzgojiteljice so na letovanju priredile tržnico objemov, otroci so tako za število objemov 'kupili' dobrine.

Precej v drugo polovico so se prevesile šolske počitnice in prav vsak teden tudi z vašo pomočjo ob morju ali v gorah letujejo otroci iz projekta Botrstvo. Spremljajo jih prostovoljci, med katerimi je tudi Živa s številnimi spomini na letovanja. “Peljali smo se z avtobusom in ko se prvič vidi morje, tudi vzgojitelji rečemo morje. Otroci se pa potem zaderejo: ‘Morje, jeeeeej.'”

“Z drugimi vzgojiteljicami smo priredile tržnico objemov, vse obleke smo razporedile po mizah in dejale, da se dobrine plačujejo z objemi. Spomnim se fanta, ki me je vprašal, če imamo kakšno majico in koliko stane. Rekla sem mu, da tale majčka stane pet objemov in ko sem videla obraz tega fanta, ki ni mogel pokazati čudenja, da dajemo majico za objeme. Imel je takšen izraz na obrazu kot bi zadel na loteriji. Najlepši prizor pa je bil, ko je na zajtrku pokazal, kako ima lepo majico.”

Da lahko čim več otrok vsaj za nekaj dni izkusi letovanje, že vrsto let pomagate tudi poslušalci s svojimi donacijami. In tudi to poletje so prav vsi SMS-i z geslom BOTER5 (pisano brez presledka), poslana na številko 1919, namenjena za zagotavljanje počitniških doživetij najbolj ranljivim otrokom.

Z vsakim SMS-om darujete 5 evrov, večje zneske je mogoče nakazati na poseben sklic, ki ga najdete na naši spletni strani, ne glede na način darovanja pa velja, da so donacije v celoti in brez slehernih odbitkov uporabljena izključno za letovanja otrok iz projekta Botrstvo. Hvala vsem za pomoč!

Podatki za UPN

Jana Vidic