Ves september smo opozarjali na pomen dijaških domov za tiste srednješolce, ki se želijo šolati daleč od doma ali pa imajo do kraja šolanja zelo slabe prometne povezave. Država namreč solidno subvencionira prevoze dijakov, ki za vsakodnevni prevoz tudi iz krajev, ki so od mesta šolanja oddaljeni več kot 90 km, ne plačujejo več kot 50 evrov mesečno. S pomočjo pri plačilu dijaških domov pa je precej drugače. Povsem subvenconirano je bivanje le ta drugega in naslednje otroke v družini, če ti istočasno bivajo v domovih. Za druge je pomoč le delna, večina prejema 80 evrov dodatka, a to še zdaleč ni dovolj.

Slovenija sodi med države, ki še zmeraj sistemsko ne povezuje podatkov o socialnem stanju družin na eni ter vrsti in uspešnosti šolanja otrok na drugi strani

Ves september smo opozarjali na pomen dijaških domov za tiste srednješolce, ki se želijo šolati daleč od doma ali pa imajo do kraja šolanja zelo slabe prometne povezave.  Država namreč solidno subvencionira prevoze dijakov, ki za vsakodnevni prevoz tudi iz krajev, ki so od mesta šolanja oddaljeni več kot 90 km, ne plačujejo več kot 50 evrov mesečno. S pomočjo pri plačilu dijaških domov pa je precej drugače. Povsem subvenconirano je bivanje le ta drugega in naslednje otroke v družini, če ti istočasno bivajo v domovih.  Za druge je pomoč le delna, večina prejema 80 evrov dodatka, a to še zdaleč ni dovolj.

Septembra smo opozarjali na pomen Dijaškega sklada pri projektu Botrstvo, ustanovljenega pred tremi leti

Podatki za UPN

Dijakom s socialnega roba lahko pomagate do želene izobrazbe. Na poseben sklic je mogoče donirati zneske v poljubni višini. Za ta namen pa bo do zadnjega centa porabljen tudi ves denar, doniran s SMS-i z geslom BOTER5 (pisno brez presledka), poslanimi na številko 1919.

Vašo pomoč bo v tem šolskem letu potrebovalo več kot sto dijakov. Hvala vsem, ki pomagate!

Jana Vidic