Ime tedna je postal Robert Čuk, gozdni delavec sekač in inštruktor, ki je na petem Evropskem prvenstvu sekačev v Belgiji zmagal in postal evropski prvak. Tudi v ekipnem delu so slovenski gozdni delavci osvojili 1. mesto in znova dokazali, da sodijo med najboljše na svetu.

Gozdni delavec sekač in inštruktor, ki je postal evropski prvak na prvenstvu v Belgiji

Ime tedna je postal Robert Čuk, gozdni delavec sekač in inštruktor, ki je na petem Evropskem prvenstvu sekačev v Belgiji zmagal in postal evropski prvak. Tudi v ekipnem delu so slovenski gozdni delavci osvojili 1. mesto in znova dokazali, da sodijo med najboljše na svetu. "Najbolj atraktivno na prvenstvih je kleščenje. Tekmovalci morajo čim hitreje oklestiti 30 količkov s čim manj napakami."

"Nevarnosti je ogromno, večinoma se nesreče dogajajo neprofesionalnim delavcem in manjšim lastnikom gozdov."

Kandidata sta bila še:

Denis Arčon, vodja raziskav z odseka za fiziko trdne snovi pri Inštitutu Jožef Stefan. S sodelavci so v reviji Nature Phyisics objavili odkritje s katerim so razrešili skrivnost magnetnega stanja v pomembnem modelskem sistemu in odprli nove možnosti za razvoj kvantnih tehnologij.

Grega Žemlja, tenisač, ki je po trinajstih letih profesionalnega tenisa končal kariero. Kot prvi Slovenec je osvojil turnir serije challenger, se uvrstil v glavni del enega od turnirjev za grand slam, igral v finalu turnirja ATP in se kot prvi Slovenec prebil na 43. mesto na svetu.

Glasuj za ime tedna

Rezultati

Za poslano SMS sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Maj Valerij