Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Torek, 26.9.2023

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

S superpokalno tekmo v Kranju med Olimpijo in domžalskim Heliosom se je začela nova domača košarkarska sezona. Najboljše ekipe so prevetrile svoja moštva, razmerja moči pa naj bi ostala podobna.

Avtor: Marko Polak

September je mesec, ko začnejo nastajati neskončne kolone vozil, ki hočejo čim prej priti od točke A do točke B. Če je razdalja v tem primeru konstanta, je čas popolnoma nepredvidljiva spremenljivka. Ko v enačbo oktobra dodamo še začetek novega študijskega leta in kako delo na cesti, je povprečen udeleženec jutranje in popoldanske poti med točkama že na koncu z živci. Občutek, da tisti pred njim mečka ali oni drugi speljuje s prevelikim zamikom, lahko povzroči jezo, celo bes. Se vam to dogaja? Kako se odzovete? In kako se pomirite?

Avtor: Maj Valerij

08:30
Novice

S tradicionalnim superpokalnim dvobojem med državnim in pokalnim prvakom se je začela nova sezona tudi v domačem košarkarskem prvenstvu. Utrinke s tekme v Kranju med Olimpijo in domžalskim Heliosom prepletemo z žensko nogometno ligo narodov.

Avtor: Marko Cirman

09:30
Novice
10:30
Novice

Ženska prede, ženska plete, ženska tke, ženska šiva, ženska pere. Izdelovanje tekstila ima globoke korenine v zgodovini človeštva in je že od nekdaj v domeni žensk. Samo predstavljajte si; vse do 19. stoletja so kar 12.000 let praktično vsak kos oblačila ročno izdelale ženske. V sodobnem času se je namen njihovega dela premaknil od izpolnjevanja človeških potreb v predindustrijski družbi k izpolnjevanju psiholoških, duhovnih in socialnih potreb v poindustrijskem obdobju. V prvem delu dvodelne serije o opolnomočenju žensk skozi tekstilne skupnosti v zgodovino gledamo s Svetlano Slapšak, Zalo Orel in Jasmino Ferček, z ženskami, ki pišejo, raziskujejo in soustvarjajo tekstilne skupnosti.

Avtor: Neža Borkovič

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Končuje se Generalna skupščina Organizacije združenih narodov v New Yorku. Od voditeljev petih stalnih članic Varnostnega sveta je bil prisoten le ameriški predsednik Joe Biden, medtem ko je francoski predsednik raje gostil britanskega kralja. Kakšna je resnična moč te organizacije v času, ko njen generalni sekretar govori, da se je svet spremenil, institucije pa ne. Zakaj vsi govorijo o reformi, če se zdi, da si je v resnici ne želijo. In kakšno vlogo ima pri vsem tem Slovenija. Vroči mikrofon v živo z gosti v studiu.

Avtor: Gašper Andrinek

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

Če se boste te dni sprehajali po Stari Ljubljani, lahko z Novega trga zavijete v Atrij ZRC SAZU. Tam si lahko ogledate razstavo fotografij o tako imenovanih otrocih Černobila, ki so se zaradi posledic jedrske nesreče zdravili na Kubi.

Avtor: Ajda Kus

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Glose Marka Radmiloviča, začinjene s prefinjenim smislom za humor, preprosto ne smete preslišati!

Avtor: VAL202

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Slovenske nogometašice v novoustanovljeni ligi narodov v drugem krogu tekmovanja gostujejo v Bosni in Hercegovini, medtem ko se odbojkarji ljubljanskega ACH Volleyja pripravljajo na novo sezono lige prvakov.

Avtor: Miha Trošt

Danska glasbenica je z intimnim nastopom letos navdušila na festivalu v Barceloni.

Avtor: Žiga Klančar

Večerni spored ob 18.25.

Avtor: VAL202

Duet BosaZnova na prvencu Terapija za pare zapeljuje z igrivimi, lahkotnimi, romantičnimi in hudomušnimi skladbami, ki se zibajo v ritmu bosse nove. Vanja in Matjaž Romih v njih slavita življenje in odnose med partnerjema, s svojo skromnostjo, preprostostjo in spontanostjo pa razelektrita, pomirita in nasmejita svoj in naš vsakdan.

Avtor: Jernej Vene

Zadnja sprememba: 25.09.2023 14:05:03

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt