Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Petek, 17.2.2023

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Kaj je že to? Tudi vam se najbrž dogaja, da naletite na pojme iz literature oziroma poezije, ki bi se jih morali spomniti iz šolskih dni, v praksi pa se je na nekdanjem znanju nabralo nekaj malega prahu.
Odpihnimo ga skupaj, tokrat s pojmom kalk ... Kaj je že to?

08:30
Novice

Ne najpomembnejša, vsekakor pa zanimiva dejstva za zvedave poslušalce, ki morajo izmed petih trditev izbrati napačno. Tokrat najbolj nenavadna dejstva o potresih.

Slovenska reprezentanca alpskih smučarjev je na svetovnem prvenstvu v Franciji pred osrednjo tekmo. Žan Kranjec bo na veleslalomu lovil prvo slovensko kolajno za navdušenje ob koncu prvenstva. V navalu na šport ujamete še zanimivosti po polfinalinh tekmah slovenskega košarkarskega pokala.

09:30
Novice

Na Valu 202 pospremimo moški veleslalom z Žanom Kranjcem na svetovnem prvenstvu v Franciji.

10:30
Novice

V soboto se je odvila 43. podelitev nagrad brit, ki jo za izjemne glasbene dosežke podeljuje britanska glasbena industrija.

11:30
Novice
11:38
Obvestila

V 18. vzporedniku ponovno nastopa milijarder, medijski mogotec in eden najbolj znanih Italijanov Silvio Berlusconi. Razlog je star dva dni, gre pa za to, da ga je še zadnje italijansko sodišče oprostilo v zadnjem od sodnih procesov v zadevi bunga bunga. O tej zgodbi razmišljamo z našim rimskim dopisnikom Jankom Petrovcem, ki povzame tudi stanje v koaliciji pod vodstvom Giorgie Meloni, odnos vlade do javne radiotelevizije RAI in spored letošnjih pustnih karnevalov v Italiji.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna, tokrat bo to storila Nataša Štefe.

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Odzivi po moškem veleslalomu na svetovnem prvenstvu v Franciji, zanimivosti po prvi tekmi skakalk v Rasnovu in začetek sezone v športni gimnastiki so osrednje tekme popoldanskih športnih minut.

Večerni spored 18:25

Novice in intervjuji iz sveta glasbe. Opozarjamo na nove pesmi, domače in tuje.

20:00
Ožigosano

Novosti s senčne strani popularne glasbe.

Novi album ameriške R&B alternativke je očarljiv, a bi bil slogovno lahko še bolj raznolik. Kelela je s prvencem Take Me Apart, izdanim pred šestimi leti, v hipu postala najbolj vilinska soularka in obenem lezbijčna ikona. Pevki in avtorici ter nepreskosljivi lepotici iz Washingtona, sicer pa ponosu po umetelni elektorniki sloveče založbe Warp, se bodo na galerijskem seznamu predvajanih s svojim novim singlom pridružili tudi mladi trboveljsko-mariborski acid-jazzisti Funk Fu. Ekstra premierna pozornost pa bo namenjena Timu Tekavcu, mlademu ljubljanskemu disco-soul-pop vitezu, ki ima prav tako izjemen nov song naslovljen Pred usmi. Eli Sostro, Joey Bada$$, Joesef, CyHi in Ab-Soul ter Nobukazu Takemua pa v rubriki nastopijo prej, vmes ali nat

Petkov večer bodo tudi tokrat zaznamovale novosti iz sveta elektronske glasbe. Prihaja nekaj svežih melodičnih house in techno ritmov, ki so jih dostavili Anyma, Meduza, Blondish in Mathame, ob tem bomo slišali tudi nov remix Martina Garrixa in Space Ducks, v drugem delu oddaje pa nas bo z enournim miksom house in tech house ritmov razvajal mlad slovenski producent in didžej Aljaž Kidrič, umetniško AK.

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt