Olimpija še vedno drvi proti naslovu državnega prvaka, a je dobila krepko zaušnico na domačem igrišču. Doživela je presenetljiv, nenadejan poraz, tako kot jeseni v Šiški, kjer je izgubila s 6 : 1. V nedeljo so bile Domžale v Stožicah boljše s 4 : 1. Prednost na vrhu lestvice je še vedno velika in znaša več kot polovico vseh točk, ki so na voljo do konca prvenstva. Olimpija deset krogov pred koncem vodi za 16 točk.

Gost podkasta je profesor matematike in strasten navijač Olimpije Matjaž Homar. Številni ga poznate po vzdevku OptaŽabar. Homar pravi, da se kljub krepki prednosti ne bo prekmalu veselil naslova, saj je Olimpija v zadnjih letih že zapravila zajetna vodstva. Tisti človek, ki ga je pičila kača, se še zvite vrvi boji, pravi. Dodaja, da ta klub neverjetno postara vsakega svojega navijača.

Zadnji vezni Agustin Doffo je zanj eden ključnih členov ekipe, čeprav ga med tekmo redko vidiš. Ča pa ga ni, ga strašno pogrešaš, meni Homar. Razlaga tudi, kako je skupaj s kolegom Miho Zupanom izpopolnil bogato podatkovno bazo tekem Olimpije. Od leta 1945 naprej mu manjka le odstotek vseh tekem. Olimpija je v tem času odigrala skoraj 3000 tekem.

Skupaj z radijskim dvojcem Boštjanom Janežičem in voditeljem Luko Petričem pa Homar debatira tudi o napačni letnici na grbu kluba in o svoji drugi nogometni ljubezni, Chelseaju, ki je v tej toplo-hladni sezoni zapravil več kot pol milijarde evrov za nakupe igralcev, v angleški ligi ni blizu najboljšim, v Evropi pa se je uvrstil med najboljših osem.

Luka Petrič