Ob prehodu v novo tisočletje sta za rokometno vročico skrbela najuspešnejša slovenska kolektiva. Celjani so urok polfinala lige prvakov prekinili leta 2004, rokometašice Krima že v devetdesetih, prvič pa so se na evropski prestol zavihtele leta 2001. Pod vodstvom Toneta Tislja so v prvi sezoni poskrbele za prvi slovenski naslov v elitnem evropskem klubskem tekmovanju. Športni časovni stroj vrtimo na začetek tisočletja. Središče rokometnega navdušenja je bilo v dvorani na Kodeljevem, vzrok za rajanje in veselje pa zmagoslavje v ligi prvakinj. Kako je rokometnemu klubu Krim uspelo sestaviti evropsko konkurenčno zasedbo? Zakaj je Krim na čelu slovenskega ženskega rokometa zamenjal evropsko konkurenčno Olimpijo? Kako je Tone Tiselj s podporo okolja in vizijo kluba igralke popeljal do naslova in zakaj se je takoj po drugem evropskem podvigu umaknil iz ženskega rokometa? Kakšno je zdaj stanje v slovenskih klubih, ki igrajo med evropsko elito, in kdaj lahko znova pričakujemo konkurenčen kolektiv za evropski vrh? Odgovore najdete v novi epizodi podkasta Vrnitev v prihodnost, sogovornik je Dare Rupar, s katerim si podajava rokometno žogo.

Rokometašice Krima do prvega evropskega klubskega naslova

Ob prehodu v novo tisočletje sta za rokometno vročico skrbela najuspešnejša slovenska kolektiva. Celjani so urok polfinala lige prvakov prekinili leta 2004, rokometašice Krima že v devetdesetih, prvič pa so se na evropski prestol zavihtele leta 2001.

Pod vodstvom Toneta Tislja so v prvi sezoni poskrbele za prvi slovenski naslov v elitnem evropskem klubskem tekmovanju. Športni časovni stroj vrtimo na začetek tisočletja. Središče rokometnega navdušenja je bilo v dvorani na Kodeljevem, vzrok za rajanje in veselje pa zmagoslavje v ligi prvakinj.

Kako je rokometnemu klubu Krim uspelo sestaviti evropsko konkurenčno zasedbo? Zakaj je Krim na čelu slovenskega ženskega rokometa zamenjal evropsko konkurenčno Olimpijo? Kako je Tone Tiselj s podporo okolja in vizijo kluba igralke popeljal do naslova in zakaj se je takoj po drugem evropskem podvigu umaknil iz ženskega rokometa? Kakšno je zdaj stanje v slovenskih klubih, ki igrajo med evropsko elito, in kdaj lahko znova pričakujemo konkurenčen kolektiv za evropski vrh?

Odgovore najdete v novi epizodi podkasta Vrnitev v prihodnost, sogovornik je Dare Rupar, s katerim si podajava rokometno žogo.

Val 202