V Slovenskem etnografskem muzeju so se z razstavo spomnili pionirke otroške onkologije in ustanoviteljice fundacije Mali vitez, ustanove za pomoč mladim, ozdravljenim od raka.

V Slovenskem etnografskem muzeju so se z razstavo spomnili pionirke otroške onkologije in ustanoviteljice fundacije Mali vitez, ustanove za pomoč mladim, ozdravljenim od raka

Profesorica dr. Berta Jereb je pisateljica, zdravnica in profesorica, ki je svojo poklicno pot posvetila onkološkim bolnikom. Bila je prva radioterapevtka pri nas, priznana zdravnica tako na Švedskem kot v New Yorku, ki se je pri svojem delu na Onkološkem inštitutu v Ljubljani ukvarjala predvsem z otroško onkologijo. Leta 1986 je na Onkološkem Inštitutu med prvimi v svetu ustanovila ambulanto za sistematično študijo o poznih posledicah zdravljenja raka pri otrocih ter pozneje ustanovila Fundacijo "Mali vitez", ustanovo za pomoč mladim ozdravljenim od raka. Moj svet je naslov razstave v Slovenskem etnografskem muzeju, ki je posvečena prav njej. Razstavo je v sodelovanju z zdravnico pripravila kustosinja dr. Tanja Roženbergar.

Veronika Gnezda