Mladi rekreativni športnik Damjan je dober primer, da se srčni zastoj brez napovedi, predhodnih bolezni ali esktremnih obremenitev res lahko zgodi vsakomur. Njegov dolgoletni prijatelj Alen pa, da ko gre zares, človek z vsemi močmi in vsem znanjem skuša rešiti prijateljevo življenje. Slabe tri mesece po tem, ko je Alen Damjanu na peskastem odbojkarskem igrišču reševal življenje pred osuplimi prijatelji, sorodniki in majhnimi otroki, je to le še zabavna zgodba. Ki pa bi se lahko odvila in končala povsem drugače. Njuna zgodba je uvodna zgodba letošnje akcije Sekunde rešujejo, v kateri bomo med 11. in 16. oktobrom skupaj s številnimi partnerji opozarjali na pomen veščin temeljnih postopkov oživljanja in na to, da prav vsakdo lahko pomaga rešiti življenje. Boste vi znali, ko bo šlo zares?

Začenja se akcija Sekunde rešujejo, v kateri bomo med 11. in 16. oktobrom skupaj s številnimi partnerji opozarjali na pomen veščin temeljnih postopkov oživljanja in na to, da prav vsakdo lahko pomaga rešiti življenje

Vsi tečaji temeljnih postopkov oživljanja od 11. do 16. oktobra so brezplačni, lokacije so zbrane TUKAJ. Največ tečajev bo 16. oktobra - na Svetovni dan oživljanja.

Mladi rekreativni športnik Damjan Resman je dober primer, da se srčni zastoj brez napovedi, predhodnih bolezni ali esktremnih obremenitev res lahko zgodi vsakomur. Njegov dolgoletni prijatelj Alen Tekavčič pa, da ko gre zares, človek z vsemi močmi in vsem znanjem skuša rešiti prijateljevo življenje. Slabe tri mesece po tem, ko je Alen Damjanu na peskastem odbojkarskem igrišču reševal življenje pred osuplimi prijatelji, sorodniki in majhnimi otroki, je to le še zabavna zgodba. Ki pa bi se lahko odvila in končala povsem drugače. Njuna zgodba je uvodna zgodba letošnje akcije Sekunde rešujejo, v kateri bomo med 11. in 16. oktobrom skupaj s številnimi partnerji opozarjali na pomen veščin temeljnih postopkov oživljanja in na to, da prav vsakdo lahko pomaga rešiti življenje. Boste vi znali, ko bo šlo zares?

 

Jana Vidic