Čeprav je v kolesarskem svetu zatišje, saj so kolesarji prej kot ne na zasluženem dopustu po naporni sezoni, govorimo o nekaterih najbolj žgočih temah na tem področju v zgodnji jeseni. Tokratnega gosta Gorazda Penka ne preseneča, da je Zlato kolo dobil Danec Jonas Vingegaard, saj so taka razmerja med tistimi, ki lahko izbirajo.

Radijski kolesarski kronist Igor Tominec, ki tudi tokrat sodeluje v pogovoru, je tako edini slovenski novinar, ki Velo Magazinu pri tem izboru odda svoj glas.

Razmišljamo tudi o trasah Gira in Toura, ki sta že znani za naslednje leto. Obe tritedenski dirki se bosta začeli v Italiji, Tour celo prvič v več kot 110-letni zgodovini dirke. Italijanski krog je kar precej spremenil svoj strategijo. Italijani si močno želijo nastop prvega kolesarja sveta Tadeja Pogačarja. Prej kot ne pa je že zdaj očitno, da se bo velika "četverica" svetovnega kolesarstva - Pogačar, Roglič, Vingegaard in Evenepoel - zbrala predvsem na Touru. Da gre za zdaj le za ugibanja, nam potrjuje športni direktor Emiratov Andrej Hauptman.

Dare Rupar