Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Športni program

Dare Rupar

230 prispevkov24.2.2024

Smučarski poleti v Oberstdorfu

Sezona svetovnega pokala v smučarskih skokih se nadaljuje v Nemčiji, na letalnici v Oberstdorfu, kjer bodo med favoriti za najvišja mesta vnovič slovenski tekmovalci. Letalnice so v svetovnem pokalu redkost, v letošnji sezoni bodo skakalci na njih tekmovali le še v Vikersundu in pri nas v Planici.


21.2.2024

Ekipno svetovno prvenstvo v namiznem tenisu

Na ekipnem svetovnem prvenstvu v Busanu v Južni Koreji odlično nastopa slovenska namiznoteniška reprezentanca, ki se je s popolnim izkupičkom, kot zmagovalka skupine, uvrstila v izločilne boje.


16.2.2024

Košarkarski pokal in svetovno prvenstvo v gimnastiki

Športna dvorana na Kodeljevem gosti prvi domači košarkarski vrhunec sezone s finali pokalnih tekmovanj v članski in mladinski konkurenci. V Egiptu pa se je začela olimpijska sezona v športni gimnastiki. Telovadci in telovadke bodo kvote za Pariz lovili na posamičnih orodjih. Po Kairu še na tekmah v Cottbusu, Bakuju in Dohi.


28.1.2024

Smučarski skoki

Na Ljubnem ob Savinji bo danes še druga tekma smučarskih skakalk, ki najbolj izkušenim v slovenskem taboru predstavlja enega od vrhuncev zime, najmlajšim pa priložnost dokazati se v konkurenci najboljših na svetu.


27.1.2024

Zimski svetovni pokali in SP v smučarski poletih

Dopoldanske in popoldanske ure bodo na Valu 202 športno obarvane. Za ogrevanje bomo najprej spremljali hitre discipline v alpskem smučanju, v nadaljevanju pa se podrobneje posvetimo domači tekmi smučarskih skakalk na Ljubnem ob Savinji in smučarskim poletom na Kulmu, kjer se skakalci merijo za naslov svetovnega prvaka.


31.12.2023

Novoletna turneja v smučarskem teku

V zadnji letošnji športni zgodbi se posvetimo novoletni turneji v smučarskem teku, ki se je s sprinterskimi preizkušnjami začela v Toblachu.


16.12.2023

Smučarski skoki

Smučarske skakalke so v Engelbergu, kjer nastopajo tudi skakalci, na veliki napravi odprle tekmovalni konec tedna. Čeprav je prizorišče v Švici šele drugo za dekleta v letošnji sezoni, je že zdaj jasno, da so se razmerja moči v svetovnem pokalu precej spremenila.


7.11.2023

Forum Nordicum

Športni novinarji, ki spremljajo nordijsko smučanje, pred vsako sezono novosti spoznavajo na Forumu Nordicum, ki ga običajno gosti prireditelj velikega tekmovanja v prihajajoči sezoni. Letos bo vrhunec na svetovnem prvenstvu v poletih na Kulmu, kjer je nastala tudi tokratna športna zgodba.


5.11.2023

Urška Žolnir: V preteklosti smo naredili dobre temelje

V Montpellierju je ta konec tedna potekalo evropsko prvenstvo v judu. Za najboljšo uvrstitev je poskrbela Andreja Leški, ki je srebru z letošnjega svetovnega prvenstva v Dohi, dodala še zlato s prvenstva stare celine. Koprčanka v kategoriji do 63 kilogramov nadaljuje z odličnimi rezultati slovenskih judoistk. V tej kategoriji je odlično nastopala tudi olimpijska prvakinja iz Londona Urška Žolnir, ki je po koncu tekmovalne kariere na prvenstvu v drugi vlogi.


4.11.2023

Judo

V Montpellierju se je začelo 72. evropsko prvenstvo v judu. Ob sredozemski obali se bo na tatamijih predstavilo deset slovenskih borcev, ki ob dobrih uvrstitvah ciljajo predvsem na čim večje število olimpijskih točk. Dva močna aduta je Slovenija porabila že uvodni dan tekmovanja.


1.11.2023

Tour 202

Za večino najboljših kolesarjev jesensko vreme s turobnimi dnevi predstavlja oddih po tekmovalnih naporih, nekateri pa tekmujejo tudi po končani sezoni. Med njimi sta bila na nedavni dirki v Singapurju Tadej Pogačar in Jan Tratnik. Po zadnji dirki najvišje ravni po Lombardiji je sledila slavnostna prireditev francoske revije Velo magazine, na kateri so podelili prestižno nagrado zlato kolo. Odločitev, da jo je za letošnje leto prejel Danec Jonas Vingegaard, je razburila številne. O tem kot tudi o prihajajočem olimpijskem letu 2024, za katero sta že znani trasi Gira in Toura, se je v najnovejši epizodi kolesarskega podkasta Tour 202 voditelj Dare Rupar pogovarjal z novinarjem Igorjem Tomincem in selektorjem slovenske ženske reprezentance Gorazdom Penkom, ki več kot štiri desetletja deluje v kolesarstvu.


30.10.2023

Tour 202: Višinski metri in profili niso vse, opozarja Hauptman

Čeprav je v kolesarskem svetu zatišje, saj so kolesarji prej kot ne na zasluženem dopustu po naporni sezoni, govorimo o nekaterih najbolj žgočih temah na tem področju v zgodnji jeseni. Tokratnega gosta Gorazda Penka ne preseneča, da je Zlato kolo dobil Danec Jonas Vingegaard, saj so taka razmerja med tistimi, ki lahko izbirajo.


18.9.2023

Tour 202: Če kolesarsko taktiko spreminjaš med dirko, lahko to povzroči le slabo voljo

Kolesarska dirka po Španiji se je končala nenavadno. Zelo redko, prej bi rekli da nikdar, se največje dirke končajo z zmagoslavjem predvidenega pomočnika. Močno uveljavljeni "gregario" Američan Sepp Kuss je v tem uspel.


17.9.2023

Primož Roglič: Očitno sem kot vino - starejši, boljši

Primož Roglič se je v predstartnem prostoru zadnje etape španske Vuelte pogovarjal o svojih dosežkih na dirki po Španiji. Okoliščine niso prinesle rekordne četrte zmage Slovenca, a Roglič je izjemno pripomogel k velikemu moštvenemu zmagoslavju in čisti premoči nad konkurenco.


16.9.2023

Kolesarstvo

Končuje se 78. kolesarska dirka po Španiji. Predzadnja etapa tekmovalcem ponuja zadnjo priložnost za napredek v skupni razvrstitvi, boj za sam vrh pa je že dalj časa odločen. Nizozemsko moštvo Jumbo Visma je bilo razred zase, saj je osvojilo prva tri mesta.


15.9.2023

Tour 202: Vodilnega kolesarja se znotraj ekipe ne napada

Od velikih pričakovanj pred zadnjim tednom Vuelte ni ostalo veliko. Ob popolni prevladi moštva Jumbo Visma, kjer nastopata dva Slovenca, se je pričakovalo, da bo vodilna trojica sama, na cesti, odločila o končnem zmagovalcu. Tako je delovalo vse do srede in zloglasnega vzpona na Angliru, ki v kolesarskem svetu velja za najbolj brutalnega med vsemi v svetovni seriji.


11.9.2023

Tour 202: Jumbo Vismo čakajo zanimive odločitve, je prepričan Hvastija

Le še šest etap nas loči od zaključka 78. kolesarske dirke Po Španiji, ki se bo tudi tokrat končala v Madridu. Tudi po drugem tednu je na vrhu razpredelnice Američan Sepp Kuss, ki v tem letu vozi že tretji Grand Tour. Predvsem v vožnji na čas je izgubil nekaj svoje prednosti, še zdaleč pa ne toliko, kot je večina pričakovala. Še enkrat dokazuje, da ko nosiš majico vodilnega, bodisi rumene, rožnate ali rdeče barve, si enostavno še močnejši kot sicer.


7.9.2023

Tour 202: Štangelj dvomi, da bodo zmagovalca določili v avtu

Španska kolesarska Vuelta se je prevesila v drugo polovico. v rdeči majici vodilnega se je v drugi del podal Američan Sepp Kuss, ki je v nekaterih izjavah celo nakazal, da je pripravljen tudi na končno zmago.


4.9.2023

Tour 202: Ni nujno, da je dan počitka vedno dober, pravi Mezgec

Večina, ki spremlja kolesarske dirke, sploh tritedenske, je prepričana, da je dan premora za kolesarje nekaj najboljšega, kar jih čaka v ponudbi Gira, Toura ali Vuelte. A če se temu delu dirkanja posvetiš, ugotoviš, da se vsi v karavani s tem zagotovo ne strinjajo. Ni jih malo, ki celo menijo, da jim dan premora ne koristi najbolj.


2.9.2023

Tour 202: Takrat je bilo drugače, Matevž rabi kilometrino

Kolesarji na dirki po Španiji bodo ta konec tedna obiskali najbolj južno točko letošnje trase. Že po sedmih dneh dirkanja med favoriti ni več izkušenega Valižana Gerainta Thomasa. Vsi drugi favoriti so si precej blizu. Konec tedna v pokrajini Valenciana pa lahko marsikaj tudi spremeni.


Več epizod
Domov V živo Podkasti Spored Kontakt