Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Športni program

Dare Rupar

218 prispevkov18.9.2023

Tour 202: Če kolesarsko taktiko spreminjaš med dirko, lahko to povzroči le slabo voljo

Kolesarska dirka po Španiji se je končala nenavadno. Zelo redko, prej bi rekli da nikdar, se največje dirke končajo z zmagoslavjem predvidenega pomočnika. Močno uveljavljeni "gregario" Američan Sepp Kuss je v tem uspel.


17.9.2023

Primož Roglič: Očitno sem kot vino - starejši, boljši

Primož Roglič se je v predstartnem prostoru zadnje etape španske Vuelte pogovarjal o svojih dosežkih na dirki po Španiji. Okoliščine niso prinesle rekordne četrte zmage Slovenca, a Roglič je izjemno pripomogel k velikemu moštvenemu zmagoslavju in čisti premoči nad konkurenco.


16.9.2023

Kolesarstvo

Končuje se 78. kolesarska dirka po Španiji. Predzadnja etapa tekmovalcem ponuja zadnjo priložnost za napredek v skupni razvrstitvi, boj za sam vrh pa je že dalj časa odločen. Nizozemsko moštvo Jumbo Visma je bilo razred zase, saj je osvojilo prva tri mesta.


15.9.2023

Tour 202: Vodilnega kolesarja se znotraj ekipe ne napada

Od velikih pričakovanj pred zadnjim tednom Vuelte ni ostalo veliko. Ob popolni prevladi moštva Jumbo Visma, kjer nastopata dva Slovenca, se je pričakovalo, da bo vodilna trojica sama, na cesti, odločila o končnem zmagovalcu. Tako je delovalo vse do srede in zloglasnega vzpona na Angliru, ki v kolesarskem svetu velja za najbolj brutalnega med vsemi v svetovni seriji.


11.9.2023

Tour 202: Jumbo Vismo čakajo zanimive odločitve, je prepričan Hvastija

Le še šest etap nas loči od zaključka 78. kolesarske dirke Po Španiji, ki se bo tudi tokrat končala v Madridu. Tudi po drugem tednu je na vrhu razpredelnice Američan Sepp Kuss, ki v tem letu vozi že tretji Grand Tour. Predvsem v vožnji na čas je izgubil nekaj svoje prednosti, še zdaleč pa ne toliko, kot je večina pričakovala. Še enkrat dokazuje, da ko nosiš majico vodilnega, bodisi rumene, rožnate ali rdeče barve, si enostavno še močnejši kot sicer.


7.9.2023

Tour 202: Štangelj dvomi, da bodo zmagovalca določili v avtu

Španska kolesarska Vuelta se je prevesila v drugo polovico. v rdeči majici vodilnega se je v drugi del podal Američan Sepp Kuss, ki je v nekaterih izjavah celo nakazal, da je pripravljen tudi na končno zmago.


4.9.2023

Tour 202: Ni nujno, da je dan počitka vedno dober, pravi Mezgec

Večina, ki spremlja kolesarske dirke, sploh tritedenske, je prepričana, da je dan premora za kolesarje nekaj najboljšega, kar jih čaka v ponudbi Gira, Toura ali Vuelte. A če se temu delu dirkanja posvetiš, ugotoviš, da se vsi v karavani s tem zagotovo ne strinjajo. Ni jih malo, ki celo menijo, da jim dan premora ne koristi najbolj.


2.9.2023

Tour 202: Takrat je bilo drugače, Matevž rabi kilometrino

Kolesarji na dirki po Španiji bodo ta konec tedna obiskali najbolj južno točko letošnje trase. Že po sedmih dneh dirkanja med favoriti ni več izkušenega Valižana Gerainta Thomasa. Vsi drugi favoriti so si precej blizu. Konec tedna v pokrajini Valenciana pa lahko marsikaj tudi spremeni.


28.8.2023

Tour 202: Veliko zmede za uvod, Evenepoel pa že na vrhu

Po skoraj celotnem poletju sušnega obdobja je Barcelono prav ob začetku 78. kolesarske dirke po Španiji obiskalo deževno vreme, ki je prirediteljem prineslo nekaj nenadejanih težav. Po dveh deževnih dneh polnih zmede je hitro sledil prvi dan, ki je razkril karte v rokah glavnih favoritov na iberskem polotoku.


25.8.2023

Tour 202: Roglič po četrto zmago na Vuelti

Tretja tritedenska kolesarska dirka v sezoni se bo po španskih cestah začela z ekipnim kronometrom v Barceloni. Prav v Španiji so slovenski kolesarji okusili prvo etapno zmago na grand tourih


17.8.2023

Strelstvo

V Azerbajdžanu je svetovno prvenstvo v strelstvu. Največja pričakovanja v slovenskem taboru imajo tekmovalci in tekmovalke z zračnim orožjem in puško šibrenico.


15.7.2023

Kolesarska dirka po Franciji

Na kolesarski dirki po Franciji je pred kolesarji še ena zahtevna gorska etapa, ob začetku najtežjega dela letošnje dirke v jutru ujamete utrinek s prizorišča.


7.7.2023

Namizni tenis

Na namiznoteniškem turnirju v Ljubljani je svoj prvi dvoboj dočakal tudi najvišje uvrščeni Evropejec na svetovni lestvici Darko Jorgič. Domači turnir je dodatni izziv in priložnost za popularizacijo športa.


24.6.2023

Košarka

Konec tedna na evropskem prvenstvu košarkaric v Stožicah prinaša boje za odličja. Organizacijsko uspešno izpeljano prvenstvo pa ni prineslo uspeha slovenski reprezentanci, ki ni izkoristila prednosti domačega igrišča.


10.6.2023

Tek na smučeh

Med smučarskimi tekači je bil pred letom dni v ospredju prestop Anamarije Lampič med biatlonce, ta pomlad pa prinaša nepričakovano spremembo med vodilnimi, ki skrbijo za to zimsko športno panogo pri nas.


4.6.2023

Košarka

Slovenska ženska reprezentanca vstopa v sklepno fazo priprav na domače evropsko prvenstvo. Iz Maribora se seli v Ljubljano, kjer se bo pred začetkom prvenstva čez manj kot štirinajst dni še dvakrat pomerila s Črno goro.


27.5.2023

Kolesarstvo

Kolesarska dirka se bliža koncu in odločitvi o zmagovalcu. Trojček gorskih etap v Alpah se bo zkončal z vožnjo na čas v bližini slovenske meje, in sicer s ciljem na Svete Višarje.


20.5.2023

Kolesarstvo

S prvo gorsko etapo v Alpah, ki se je končala v švicarskem smučarskem središču Crans Montani, se je za osrednje favorite na kolesarski dirki po Italiji začel boj za končno zmago.


11.5.2023

Judo

Na svetovnem prvenstvu v judu je slovenska odprava v Katarju z nastopom nekdanje svetovne podprvakinje Andreje Leški porabila svojega zadnjega aduta za najvišja mesta. Dobro leto pred začetkom olimpijskih iger v Parizu se posvetimo svetovnemu vrhu in stanju slovenskega juda.


30.4.2023

Spidvej

Z VN Hrvaške se je začela sezona svetovnega prvenstva spidvejistov, na katerem Slovenija že nekaj let nima svojega rednega predstavnika. Je pa povabilo prirediteljev še drugo leto zapovrstjo prejel Matej Žagar, najuspešnejši slovenski spidvejist, in na uvodni dirki sezone vnovič poskrbel za nekaj slovenskega pridiha.


Več epizod
Domov V živo Podkasti Spored Kontakt