Kolesarska dirka po Španiji se je končala nenavadno. Zelo redko, prej bi rekli da nikdar, se največje dirke končajo z zmagoslavjem predvidenega pomočnika. Močno uveljavljeni "gregario" Američan Sepp Kuss je v tem uspel.

Ko je majico vodilnega na španskem kolesarskem krogu prevzel že v prvem tednu dirke, je marsikdo še vedno razmišljal, da se bodo razmerja moči v ekipi Jumbo Visma postavila na pravo mesto, a po zelo dobro odpeljanem kronometru je Kuss naredil velik korak do končnega uspeha.

Na koncu je vodstvo moštva z Richardom Pluggejem na čelu celo odločilo, da se morata predvidena kapetana Jonas Vingegaard in Primož Roglič podrediti Američanu. Ekipa Jumbo Visma, s še enim Slovencem Janom Tratnikom, je spisala tudi zgodovino, saj doslej še nobeni ekipi ni uspelo osvojiti vseh treh Grand Tourov v enem letu.

Reporterska ekipa, ki je na radijskih valovih spremljala Vuelto, vleče črto pod zadnjo tritedensko dirko v sezoni. David Črmelj poudarja, da je Kuss prepričljivo nosil rdečo majico, Igor Tominec pa meni, da so odnosi v Jumbo Vismi skrhani. V Španiji sta še Luka Dolar in Dare Rupar.

Dare Rupar