Po skoraj celotnem poletju sušnega obdobja je Barcelono prav ob začetku 78. kolesarske dirke po Španiji obiskalo deževno vreme, ki je prirediteljem prineslo nekaj nenadejanih težav. Po dveh deževnih dneh polnih zmede je hitro sledil prvi dan, ki je razkril karte v rokah glavnih favoritov na iberskem polotoku.

Lanski zmagovalec Belgijec Remco Evenepoel je že na vrhu skupne razpredelnice. Ob številnih pripombah na rovaš prirediteljev se mu je na prvem ciljnem vzponu pripetil še trk z nepozorno obiskovalko, ki je prinesel počeno arkado vodilnega. Rdeča majica je precej umirila strasti.

Gost podkasta je slovenski kolesar Jan Polanc, ki je bil lani na Vuelti z 12. mestom najboljši Slovenec. Poudarja, da lahko vloga dveh kapetanov pri moštvu prinese tudi veliko zmede. Upa, da se tona letošnji dirki ne bo zgodilo, hkrati pa izpostavlja, da so vsi veliki Touri postali zahtevni že od samega začetka. Kolesarji so se včasih osredotočali predvsem na zadnji teden, zdaj lahko, če nisi že od začetka v formi, tudi izgubiš dirko.

Dare Rupar