Od velikih pričakovanj pred zadnjim tednom Vuelte ni ostalo veliko. Ob popolni prevladi moštva Jumbo Visma, kjer nastopata dva Slovenca, se je pričakovalo, da bo vodilna trojica sama, na cesti, odločila o končnem zmagovalcu. Tako je delovalo vse do srede in zloglasnega vzpona na Angliru, ki v kolesarskem svetu velja za najbolj brutalnega med vsemi v svetovni seriji.

Ker je način dirkanja nizozemske zasedbe dvignil precej prahu tako v karavani kot med spremljevalci kolesarstva pa so se pri Jumbu Vismi po posredovanju glavnega športnega direktorja Merijna Zeemana "le" vrnili k nepisanim pravilom kolesarskega sveta, kjer je jasno, da se vodilnega kolesarja znotraj ekipe ne napada - tudi če gre za tako premoč, kot jo ima tokrat očitno najmočnejše moštvo v svetovni seriji.

Ob tem je veliko zanimivih misli nanizal gost podkasta, nekdanji vrhunski kolesar iz poklicnega sveta kolesarstva Primož Čerin, ki je zdaj eden najbližjih zaupnikov Primoža Rogliča, ki je na tej Vuelti želel priti do četrte zmage. Seveda ob podpori moštva. Kisovčan je temu namenil več kot tri mesece priprav. Svoje sta dodala še novinarska kolega David Črmelj in Luka Dolar, pogovor na cilju 18. etape Vuelte je tudi tokrat vodil Dare Rupar

Dare Rupar