Dve leti je Slovenija čakala na nov turnir svetovnega prvenstva skupine B, ki se danes z novim uspehom slovenske reprezentance in povratkom med svetovno elito končuje v Hali Tivoli. Slovenska reprezentanca si je priborila deseti nastop med najboljšimi, obenem pa se je v tem tednu znova porodila želja po organizaciji Svetovnega prvenstva skupine A. Slovenija bo v ta izziv ugriznila skupaj z Madžarsko. Kandidatura je že na sedežu Mednarodne hokejske zveze, po petkovem uspehu hokejistov pa je Dare Rupar k pogovoru povabil tudi predsednika slovenske zveze Matjaža Rakovca, ki je vedno izžareval ogromno optimizma in dobesedno vsaka njegova napoved se je tudi uresničila. Če se bo ta, da bomo v Sloveniji po letu 1966 prvič na delu videli najboljše hokejiste na svetu pa bomo izvedeli čez slabe tri tedne ob kongresu Mednarodne zveze v času letošnjega svetovnega prvenstva elite, ki se v petek začenja v Helsinkih in Tampereju na Finskem.

Pogovor s predsednikom Slovenske hokejske zveze Matjažem Rakovcem

Dve leti je Slovenija čakala na nov turnir svetovnega prvenstva drugega kakovostnega razreda, ki se danes z novim uspehom slovenske reprezentance in vrnitvijo med svetovno elito končuje v Hali Tivoli. Slovenska reprezentanca si je priborila deseti nastop med najboljšimi, obenem pa se je v tem tednu znova porodila želja po organizaciji svetovnega prvenstva elitne skupine. Slovenija bo v ta izziv ugriznila skupaj z Madžarsko. Kandidatura je že na sedežu Mednarodne hokejske zveze, po petkovem uspehu hokejistov pa je Dare Rupar k pogovoru povabil tudi predsednika slovenske zveze Matjaža Rakovca.

"Upam, da bodo sponzorji in Mednarodna hokejska zveza ugotovili, da se hokej ne igra le na severu, ampak tudi malo južneje." Matjaž Rakovec

Rakovec je vedno izžareval veliko optimizma in dobesedno vsaka njegova napoved se je tudi uresničila. Ali se bo ta, da bomo v Sloveniji po letu 1966 prvič na delu videli najboljše hokejiste na svetu, pa bomo izvedeli čez slabe tri tedne ob kongresu mednarodne zveze med svetovnim prvenstvom elitne skupine, ki se v petek začenja v Helsinkih in Tampereju na Finskem.

Dare Rupar