Leta 1984 so na domačih olimpijskih igrah v Sarajevu nastopili hokejisti jugoslovanske reprezentance. Med najmlajšimi člani je bil Ljubljančan Igor Beribak, kateremu je najbolj v spominu ostala takratna ekipa Sovjetske Zveze. Kasneje že s Slovenijo se je Igor tudi prvič uvrstil na svetovno prvenstvo elitne divizije, danes pa deluje kot hokejski trener.

V rubriki Kje so zdaj se spominjamo slovenskih športnikov, ki so zastopali slovenske barve na olimpijskih igrah

Hokejist Igor Beribak je bil član jugoslovanske reprezentance, ki je nastopila na olimpijskih igrah v Sarajevu. Bil je med najmlajšimi člani hokejske ekipe, najbolj v spominu pa mu je ostala reprezentanca Sovjetske Zveze.

"Takratna Sovjetska Zveza, ko je bil še Tihonov trener. Vsi so jih opazovali, ker so bili za en razred boljši od vseh. Vsi so gledali kaj delajo in kako se obnašajo v olimpijski vasi. Zame je bil ta red in disciplina veliko presenečenje."

Kasneje že s Slovenijo se je Igor tudi prvič uvrstil na svetovno prvenstvo elitne divizije. Danes je hokejski trener v Olimpiji.

"Sanje vseh nas, ki smo igrali za Slovenijo, so bile, da bi zaigrali na svetovnem prvenstvu A skupine. Nam je to uspelo doma v Ljubljani."

Jakob Kuhar