Tudi v skeletonu smo Slovenci imeli predstavnika na olimpijskih igrah. To je bil pred 12 leti v Vancouvru Anže Šetina, velik ljubitelj hitrosti, lahko bi rekli kar odvisnež. A prav hitrost, motor, mu je le leto po omenjenih igrah že spremenila življenje, saj je v prometni nesreči izgubil očeta, Anže pa se je hitro moral spoprijeti s prevzemom njegovega posla. Dve leti kasneje je dobil hčer, kako bi se življenje zavrtelo brez omenjenih prelomnih dogodkov, pa bo vedno ostalo v zraku. A brez obžalovanja, čeprav se je Anže po Vancouvru pridružil mednarodni ekipi, ker so v njem prepoznali potencial - takšnega napredka od amaterja do olimpijca namreč še niso videli. V Kanadi se mu vse ni izšlo po željah, bil je 21., njegov dober prijatelj še danes, Latvijec Martins Dukars, pa je takrat osvojil prvo olimpijsko medaljo. Anže Šetina je bil v Vancouvru priča tudi nesreči Nodarja Kumaritashvilija, ki se je za Gruzijca končala tragično.

Anže Šetina je Slovenijo na olimpijskih igrah zastopal v Vancouvru

Tudi v skeletonu smo Slovenci imeli predstavnika na olimpijskih igrah. To je bil pred 12 leti v Vancouvru Anže Šetina, velik ljubitelj hitrosti, lahko bi rekli kar odvisnež.

"Nekako sem videl, da je neka prihodnost, da je možnost nastopa na olimpijskih igrah. Sem pa taka oseba, ko se neke stvari lotim, vložim 150 procentov notri, če se le da." - Anže Šetina

Anže se je po Vancouvru pridružil mednarodni ekipi, ker so v njem prepoznali potencial - takšnega napredka od amaterja do olimpijca namreč še niso videli. V Kanadi se mu vse ni izšlo po željah, bil je 21., njegov dober prijatelj še danes, Latvijec Martins Dukars, pa je takrat osvojil prvo olimpijsko medaljo.

"Olimpijske igre veliko športnikov izkoristi, da si popravijo zobe. Tam je običajno zelo dobra medicinska oskrba. Za vse take stvari, se jih kar nekaj odloči, da jih opravijo kar na mestu prizorišča." - Anže Šetina

Anžetu je prav hitrost, motor, le leto po omenjenih igrah že spremenila življenje, saj je v prometni nesreči izgubil očeta, Anže pa se je hitro moral spoprijeti s prevzemom njegovega posla. Dve leti kasneje je dobil hčer, kako bi se življenje zavrtelo brez omenjenih prelomnih dogodkov, pa bo vedno ostalo v zraku.

Luka Dolar