Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Športni program

Luka Dolar

70 prispevkov28.5.2024

Smučarski skoki

Smučarski skakalci začenjajo priprave na novo sezono. Prvi treningi vključujejo vadbo na atletskem stadionu in so namenjeni dvigu telesne moči.


10.3.2024

Kolesarska dirka Pariz–Nica

Na enotedenski kolesarski dirki med Parizom in Nico bo danes še zadnja etapa, ki pa ne bo več pomembno vplivala na skupno razvrstitev tekmovalcev. O zmagovalcu dirke je odločala včerajšnja kraljevska s številnimi gorskimi cilji v Alpah.


26.2.2024

Smučarski skoki

Smučarske skakalke so se konec tedna pomerile v Hinzenbachu. Sledile bodo tekme na severu Evrope, najprej se bodo pomerile v Lahtiju na Finskem, nato na treh norveških skakalnicah, kjer bi se morala sezona tudi končati. Ta se bo po spremembi na koledarju v Planici po prizadevanjih Smučarske zveze Slovenije, ki ji je pri Mednarodni zvezi uspelo pridobiti finale sezone. V dolini pod Poncami bo 21. marca okronana zmagovalka sezone. Najbolje kaže Niki Prevc, ki je v rumeni majici vodilne v seštevku svetovnega pokala že od januarskih tekem v Beljaku.


18.2.2024

Smučarski skoki

Smučarski skakalci so se v Saporu pomerili za točke svetovnega pokala na dveh tekmah. Japonsko olimpijsko prizorišče je bilo hkrati zadnje zunaj meja Evrope. Sezona se bo nadaljevala na letalnici v Oberstdorfu, pred koncem v Planici pa bodo skakalci nastopili še v Lahtiju na Finskem in na treh norveških prizoriščih.


3.2.2024

Smučarski skoki

Sezona svetovnega pokala v smučarskih skokih se za tekmovalke in tekmovalce nadaljuje v Willingenu. V Nemčiji bosta konec tedna v obeh konkurencah posamični tekmi. V moški v skupnem seštevku vrh zaseda Avstrijec Stefan Kraft, v ženski pa se bo poskušala z dobrimi skoki v vodstvu še utrditi Nika Prevc.


29.1.2024

Slovenski orli: Ne spimo še na lovorikah

Ime tedna so postali Timi Zajc, Lovro Kos, Peter Prevc in Domen Prevc, smučarski skakalci, ki so na svetovnem prvenstvu v smučarskih poletih na Kulmu ubranili naslov svetovnih prvakov. Timi Zajc je slovenski uspeh dopolnil z bronom na sobotni posamični preizkušnji. To je tretja zaporedna zlata moštvena kolajna z velikih tekmovanj.


3.1.2024

Smučarski skoki

Za smučarske skakalke se je novoletna turneja končala v Oberstdorfu, v zgoščenem koledarju zime pa tekmovalke čaka že nadaljevanje sezone v svetovnem pokalu. Na dveh tekmah se bodo pomerile v Beljaku.


22.12.2023

Portret Primoža Rogliča

Primož Roglič je tekmovalec, ki je močno spremenil slovenski kolesarski svet. Pred leti je oral ledino na največjih dirkah in poskrbel za dvig priljubljenosti kolesarstva pri nas. S svojimi nastopi je močno zaznamoval tudi letošnje leto.


1.10.2023

Kolesarstvo

Pred dirko v Lombardiji se je kolesarska karavana ustavila v italijanski deželi Emiliji - Romanji, v kateri bosta na tamkajšnji dirki tudi Tadej Pogačar in Primož Roglič v družbi nekaterih najboljših tekmovalcev sveta.


1.10.2023

Kolesarstvo

Pred dirko v Lombardiji se je kolesarska karavana ustavila v italijanski deželi Emiliji - Romanji, v kateri bosta na tamkajšnji dirki tudi Tadej Pogačar in Primož Roglič v družbi nekaterih najboljših tekmovalcev sveta.


13.9.2023

Kolesarstvo

Na kolesarski dirki po Španiji je na sporedu najzahtevnejša etapa s ciljnim vzponom. Zadnji teden prinaša veliko zahtevnih etap, uvod v odločilne gorske etape ujamete v jutru na Valu 202.


9.9.2023

Za kolesarji najtežja etapa Dirke po Španiji

Na dirki po Španiji so kolesarji opravili z eno najtežjih etap s slovitim ciljnim vzponom. V jutru ponudimo utrinek s prizorišča.


19.7.2023

Kolesarska dirka po Franciji

Kolesarska dirka po Franciji je ob slovenskih uspehih osrednja julijska športna tema. Kolesarji počasi zapuščajo Alpe, še pred tem pa jih čaka ena najzahtevnejših etap letošnje dirke.


17.7.2023

Kolesarska dirka po Franciji

Pred kolesarji je še zadnji prosti dan na dirki po Franciji, pred vami pa jutranji športni utrinek iz Alp.


26.6.2023

Kolesarstvo

V športni zgodbi se posvetimo zaključku državnega prvenstva v cestnem kolesarstvu, na katerem je v sklopu svojih priprav na dirko po Franciji nastopil tudi Tadej Pogačar.


28.5.2023

Po 16 letih sta Primož Roglič in Mitja Mežnar spisala novo skupno športno zgodbo

Ob seciranju dogodkov včerajšnje odločilne etape na kolesarski dirki po Italiji na Svete Višarje nikakor ne moremo mimo trenutka, ko se je slovenskemu šampionu snela veriga.


26.3.2023

Primož Roglič zmagovalec Katalonije!

Primož Roglič je prvi slovenski kolesar z zmago na Dirki po Kataloniji. Ves teden je nosil majico vodilnega, na zadnji etapi s šestimi vzponi na Montjuic je suvereno nadziral Remca Evenepoela, ki se je moral zadovoljiti s tolažilno nagrado - etapno zmago.


26.3.2023

Kolesarstvo

V Barceloni se končuje kolesarska dirka po Kataloniji, na kateri je svojo pripravljenost za največje dirke v tej sezoni potrdil Primož Roglič.


24.3.2023

Kolesarstvo

Na kolesarski dirki po Kataloniji je pred kolesarji odločilna etapa v dvoboju za zmago osrednjih protagonistov letošnje dirke po Italiji.


19.3.2023

Spomladi cveti tudi kolesarstvo

Vedno več je govora o športih na kolesih, rečemo lahko, da je nova kolesarska sezona v polnem razmahu. Spremljali smo že enega izmed vrhuncev začetka sezone, prvi spomenik od Milana do San Rema je dobil Nizozemec Mathieu van der Poel. Kot se za kolesarsko močno nacijo spodobi, pa so imeli znova tudi slovenski kolesarji eno izmed glavnih vlog na skoraj 300 kilometrov dolgi trasi. Vračamo se v Italijo, med kolesarsko elito.


Več epizod
Domov V živo Podkasti Spored Kontakt