Dogajanje na olimpijskih igrah se preveša v drugo polovico. V ospredju je bil košarkarski obračun za prvo mesto v skupini, kjer je Slovenija po preobratu premagala Španijo in se bo v četrtfinalu pomerila z Nemci. Uspešna sta bila tudi atleta Maruša Mišmaš Zrimšek in Luka Janežič, s tekmovanjem sta nadaljevali jadralki Veronika Macarol in Tina Mrak, z nastopi pa so zaključili slovenski namiznoteniški igralci.

Dogajanje na olimpijskih igrah se preveša v drugo polovico

Slovenska košarkarska reprezentanca ostaja neporažena na olimpijskih igrah, potem ko je po preobratu v zadnji četrtini z osmimi točkami razlike, 95:87 premagala Španijo in osvojila prvo mesto v skupini, kar ji prinaša četrtfinalni dvoboj z Nemčijo.

"Nismo pričakovali conskega branjenja 40 minut. Tekom tekme smo se na to privadili in proti koncu tekme igrali bolje. Veliko metov smo zgrešili. Ampak zmaga je zmaga." - Luka Dončić

V primeru zmage Slovenijo v polfinalu čaka zmagovalec para Italija - Francija, preostala četrtfinalna para sta Združene države Amerike - Španija in Argentina - Avstralija.

Tooooo, ekipa! ????

Zdej pa mau kartat!!!?????#Tokyo2020 #Basketball @Val202 @kzs_si pic.twitter.com/XRU0MSxmNA

— Marko Cirman (@MarkoCirman) August 1, 2021

Po enodnevnem premoru se je nadaljevalo jadralno tekmovanje v razredu 470. Tina Mrak in Veronika Macarol pa stopnjujeta svoje nastope. Danes sta bili tretji in deveti ter napredovali na peto mesto v skupnem seštevku, le točko za četrtima Švicarkama.

Na atletskem stadionu sta bila v kvalifikacijah uspešna oba Slovenca, Maruša Mišmaš Zrimšek v teku na 3000m z ovirami, pozneje še Luka Janežič v teku na 400m.

Na moškem teniškem turnirju je olimpijski prvak postal Alexander Zverev, ki je z 2:0 v nizih premagal Karena Hačanova.

Mojca Breskvar