Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Športni program

Mojca Breskvar

18 prispevkov3.12.2022

Navijaška izkušnja svetovnega prvenstva v Katarju

V Katarju že skoraj dva tedna poteka nogometno svetovno prvenstvo, o katerem se je veliko govorilo že pred samim začetkom zaradi kršenja človekovih pravic v državi. Vendar prvenstvo se je začelo, sinoči se je končal skupinski del in prve reprezentance kot tudi navijači, so na poti domov. Kot vsako prvenstvo ima tudi to svoje prednosti in slabosti. O tem, kako navijači doživljajo letošnje svetovno prvenstvo, ki je morda eno najdražjih tudi za navijače, pa s prizorišča poroča Mojca Breskvar.


19.7.2022

Naval na šport ob 09:15

V dopoldanskih športnih minutah se bomo posvetili zanimivostim s svetovnega prvenstva v Atletiki, na katerem smo v pričakovanju osrednjega slovenskega nastopa, in kolesarski dirki po Franciji, ki je zavila v Pireneje, v pričakovanju odločilnih etap letošnje drike.


28.6.2022

Naval na šport ob 17:45

V popoldanskih športnih minutah se posvetimo pripravam na košarkarski dvoboj Slovenije in Hrvaške v kvalifikacijah za nastop na svetovnem prvenstvu.


24.6.2022

Naval na šport ob 17:45

V popoldanskem Navalu na šport ujamete novice s tekme svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah, Pohorje gosti najboljše evropske gorske kolesarje, plavalci pa zaokrožujejo svetovno prvenstvo v Budimpešti.


12.6.2022

Naval na šport ob 09:15

V dopoldanskem Navalu na šport prepletamo rdečo nit uvodnih športno obarvanih dni junija. Preselimo se v Francijo ob koncu dirke po Dauphineji, postrežemo z odzivi po zadnji tekmi slovenske odbojkarske reprezentance s turnirja v Braziliji in napovemo večerni nogometni dvoboj Slovenije in Srbije.


5.6.2022

Naval na šport ob 09:15

V dopoldanskih športnih minutah zaokrožimo ženski finale odprtega teniškega prvenstva Francije, se posvetimo nogometni tekmi srbske in slovenske reprezentance ter ponudimo zanimivosti po četrti tekmi slovenskih odbojkaric v evropski ligi.


4.6.2022

Premiera filma 2017

Športno - dokumentarni film 2017 prikazuje pot slovenske košarkarske reprezentance na evropski vrh. Po skoraj petih letih je film končan, v Stožicah pa se je slavnostne premiere udeležil tudi del zlate košarkarske ekipe, med drugim tudi Goran Dragić in Luka Dončić.


14.5.2022

Naval na šport ob 09:15

V dopoldanskih športnih minutah se posvetimo sklepnemu turnirju slovenskega rokometnega pokala in atletski diamantni ligi v Dohi.


30.3.2022

Slovenija potrebuje kolektivno ihto

V nogometnem podkastu Vala 202 so bile tokrat v ospredju reprezentance. Slovenija je v Katarju na prijateljskih tekmah remizirala s Hrvaško in gostiteljem svetovnega prvenstva. Na mundialu znova ne bo Italije, slišali pa boste tudi, kaj se je dogajalo v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo na ostalih celinah ter kaj prinaša zaključek sezone državnega prvenstva. Ob voditelju Aljažu Golčerju sta bila Boštjan Janežič in Jože Pepevnik, iz Dohe pa se je oglasila Mojca Breskvar.


1.2.2022

Naval na šport ob 17:45

V popoldanskih športnih minutah se posvetimo bližajočim se olimpijskim igram v Pekingu. V prerez vzamemo zanimivosti iz preostalih reprezentanc, ki se tako kot slovenska prilagajajo okoliščinam na Kitajskem.


29.1.2022

Naval na šport ob 09:15

V dopoldanskih športnih minutah se posvetimo odzivom po mešani ekipni tekmi skakalk in skakalcev v Willingenu. Izveste, kako je olimpijska generalka uspela slovenski reprezentanci in kakšno je razpoloženje po skupinskem delu evropskega prvenstva v dvoranskem nogometu v slovenski reprezentanci.


27.1.2022

Naval na šport ob 17:45

Na evropskem prvenstvu v rokometu so pred reprezentancami zgolj še odločilni boji za kolajne. Zanimivosti ponudimo v popoldanskih športnih minutah in jih prepletemo z izbiro novega selektorja slovenskih kolesarjev.


2.1.2022

Šport v letu 2021

2021 je bilo leto, ko so lahko mnogi dočakali svoje zamujene priložnosti. Večino lanskih prestavljenih dogodkov so letos spravili pod streho. Marsikdaj so si tekmovanja sledila kot po tekočem traku, saj so v koledar pogosto zgnetli tudi tista, ki so bila predvidena za letos. Mnogokrat je to tudi pomenilo, da so si slovenski športni uspehi sledili eden za drugim. Razburljivih, zapomljivih in srhljivih trenutkov je bilo na pretek. V športnem uredništvu Radia Slovenija smo v oddaji Šport v letu izpostavili nekaj izstopajočih. Od zlatih iskric najuspešnejših olimpijskih iger doslej do odbojkarsekga niza za katerega se je zdelo, da se nikoli ne bo končal.


16.11.2021

Po odpravi na Tsoboje

Slovenska alpinista Luka Stražar in Nejc Marčič sta v Himalaji v severozahodni steni gore Tsoboje preplezala novo smer, ki sta jo poimenovala Slovenska direktna. Izvedeli boste, kakšne težave sta imela pri vzponu, kakšne so razmere v Himalaji v času pandemije in komu sta najprej sporočila veselo novico o še enem uspehu.


29.8.2021

Začenja se teniško odprto prvenstvo ZDA

Po odpovedi nastopa Aljaža Bedeneta in neuspešnih nastopih v kvalifikacijah Blaža Kavčiča in Blaža Role v konkurenci posameznikov Slovenija ne bo imela nobenega predstavnika v moškem delu turnirja. V ženski konkurenci bodo nastopile Tamara Zidanšek, Polona Hercog in Kaja Juvan.


1.8.2021

Popoldanski pregled: Slovenski košarkarji ostajajo neporaženi

Dogajanje na olimpijskih igrah se preveša v drugo polovico. V ospredju je bil košarkarski obračun za prvo mesto v skupini, kjer je Slovenija po preobratu premagala Španijo in se bo v četrtfinalu pomerila z Nemci. Uspešna sta bila tudi atleta Maruša Mišmaš Zrimšek in Luka Janežič, s tekmovanjem sta nadaljevali jadralki Veronika Macarol in Tina Mrak, z nastopi pa so zaključili slovenski namiznoteniški igralci.


26.7.2021

Popoldanski pregled Tokia

Tretji tekmovalni dan na olimpijskih igrah v Tokiu je bil izjemno uspešen za Slovenijo, kanuist Benjamin Savšek je postal olimpijski prvak. Navdušila je tudi slovenska košarkarska reprezentanca, ki je v krstnem olimpijskem nastopu visoko premagala Argentino, namiznoteniška igralca Darko Jorgič in Bojan Tokič sta se uvrstila v naslednji krog, judoistka Kaja Kajzer pa je osvojila peto mesto.


6.6.2021

Tamara Zidanšek v četrtfinalu Odprtega prvenstva Francije

Konjičanka se je po zmagi nad Sorano Cirsteo prebila v četrtfinale turnirja za grand slam.


Domov V živo Podkasti Spored Kontakt